Model 3 / Y 集中討論區 (15)

1001 回覆
4 Like 10 Dislike
服務好
service center有無人沖咖啡?
20蚊個鐘
得5~7kwh

貴過supercharge
好彩我係夜訓既人
1am後去sc, 睇一集卡通,碌兩下電話,咁又叉完走得
330i 不如model 3 performance啦 同價位邊有對手
可能我宅 我寧願係屋企碌
去叉電坐 我覺得自己好on9
舒適度都可以好大分別
3p都未有開箱咁快下定論?
你唔岩電車架啦

人生在世有好多人都係咁,有幾多人d時間係坐係度9 (e.g.帶仔女上一個鐘堂係出面齋等) 而家有部電話碌咪算係咁
帶仔女上一個鐘堂係出面齋等<
Exactly, 45分鐘堂 食個飯都唔夠時間食
係咪得香港唔俾用車機睇youtube?
想請教下各位巴打 考慮緊model 3 SR
見屋企附近D政府運動場既室外位有得叉電 想問下果D係咪中叉黎?
本身自己屋苑個位冇得叉電 而運動場又有夜泊亦唔算超貴 所以想睇上一般做個夜泊7-8粒鐘叉唔叉得滿?
https://hk.evoffer.com/blog/learn-charging-in-5-minutes/

黑色長方形盒寫住ev power 個D? 係中叉
係,但中叉都有分3相電定單相
睇"充電時間"
MODEL 3 SR 75 kWh 中充3相應該4-5粒鐘叉滿
單相都會滿,好夠用
過左90% 應該慢d

O ya my bad
有黑絲女cs
明個道理同個人中唔中意係2回事
所以我淨係有自己位先揸電車

同埋我都係同佢哋講,sc我有咁既感受 啱唔啱揸車又唔係淨係得叉電一樣野
我想提下佢哋無電位係玩9自己

又咁講,如果你生活已經咁忙
買架車返嚟仲要去叉電咁就死
調轉講 又有啲人好中意離開屋企遊車河
咁咪啱
本身渣緊w205 c200, 想知新3 facelift 左個行駛質感邊個好d
直接去試
政府運動場咪即係廢西中叉

19蚊一個鐘, 你預得5-6kw, 叉滿SR 當你叉55kwh (通常都唔會去到咁盡)
要10個鐘, 即係$190

啱, 睇你生活環境係點
所以之前其他post 都有人講過話可以試下租一個月車體驗下先

我就叉電方便啲, 本身返工有中叉, 都係返工擺底由鳩佢叉到放工 (比錢無人屌, 本身都小人用), 去油站本身唔順路又要兜圈又要等星期三四六先有平油
叉電依味野真係要有架車先知
換油都話可以頂一兩個星期
無電真係即刻企係到
係, 要有計劃點樣揸部車

如果平時慣左隨心所欲會好痛苦
有啲場得4KW
仲要收hr 錢唔係kwh 錢
我聽到話去運動場差都笑左,係咪仲以為唔洗比錢?而家啲運動場機根本擺晒係到冇人會再用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞