Model 3 / Y 集中討論區 (15)

1001 回覆
4 Like 10 Dislike
After 1-for-1 , $396,880
俾多5萬蚊多以下:

新suspension
20吋鈴
新鮑魚
桶椅
包圍
碳纖內飾
0-100 3.1s

好似抵俾
梗係啦, 5萬免改包圍
電子避震
FORGED 鈴
RACING SEAT
賽道模式 (aka 駕駛模式)
0-100 快1.3S
包圍
真係多5萬, 其實好過買LR去改, 所有野原裝
不過里程就少100KM WLTP
suspension有埋cdc
仲唔使40萬 有咁的野
其他電車含得撚
highland用家表示流哂口水
想問屋企冇叉電位要出街叉會唔會好麻煩?見fb個充電L group 日日都影啲電霸,心大心細緊換唔換電車,定都係換返油車算
地板油fb尋晚仲討論緊wrx 2.4要對標model3 p, 點比
唔煩,比超充錢好輕鬆,假期周末飯時就可能無位,不過因為叉完唔走會收錢,基本上都唔難排
supercharger 要比錢
你揸開車咪留意下周邊係點, 好快會有答案啦
入特價油有時繁忙時間都等三四個字
訂咗BMW ix2 ,而家想𨍭new model 3 p
相差$170k
遲下又多咗人一齊爭叉電位
Tesla勝在有supercharge,你肯俾錢叉就一啲都唔煩,同埋唔同時段個收費都唔同,有平有貴
都要睇地區, 因為好唔平均
原來都有分地區奧海城/element朝早sc會唔會好多人?
雖然新3 performance都係無內裝可言, 但個spec好似會有多少少駕駛樂趣, 稅後41萬都算係咁, 可能都入返部黎做腳車
腳車都3.1s
平時玩果部幾快
super car 都做唔到
電車世代0-100其實快幾多已經無咩特別, 同埋玩車唔係淨係講0-100喇, 係要成架車所有野既配合, 所以tesla喺我心中一律只做到腳車類形
唔識答洗唔洗排
但圓方好多位好似6個v2 6個v3 排極有限
v2位=原裝model s 可用
v3位=model s 要upgrade 比2千 先用得
model 3
v3位 冇咁多人叉既,model s sc唔洗比錢唔係人人upgrade左v3
anyway 如果返工/屋企冇間中叉到既中速位 要諗下係咪買
全SC都唔平
希望快啲有model y 7人版
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞