Model 3 / Y 集中討論區 (15)

1001 回覆
4 Like 10 Dislike
頂頭又頂腳 好似個籠困住個細路咁
如果再小左人買電車唔排除下放7座食埋5+2個市場反正技術已經係度

BMW架218尾排咪又係坐唔到正常人,個時想試坐入都入唔到
運輸署唔批
廠都無出比美國以外地區
我就係諗住全supercharge,應該每次百幾蚊?點都平過入油
抵到爛啦 淨係brake 同避震 桶椅 自己改都唔只5皮
比我有錢實轉 ix2 咁柒
好似都唔會差太多
ix2 仲柒過ix1
二手肯定無乜人要
對比全油的確平 但睇你鍾唔鍾意hybrid
如果hybrid 外型唔arm 就的確係抵

睇你生活習慣
如果你係食飯同屋企人出開去 順便叉都還可以
但你特登泊一個鐘 要計埋停車場

同埋super charger 個價可升可跌重差幾遠要自己考慮
同埋要計埋保養Tesla 係慳油車好多 返原廠唔洗比錢
唔洗換油
LR 19吋鈴都要俾多皮幾
繁忙時間$4一度電
0-100叉夠82kwh都要三舊幾水

我每1kwh夠行7km
即係$0.6/km
想換P版20吋鈴
返工前7點幾去插sc
去買個早餐返黎剛剛好
姐係1換1減唔晒稅?
依家要幾多先扣得晒
有冇人知 24.14個update幾時先有
Hybird我睇唔岩車款,我諗住都係夜晚先揸出去叉supercharger,貪夠快咋,費時出街成日要搵位同排隊叉電

可惜屋企搞唔到叉電位住,我架錢七著左engine燈唔想整所以想快啲換車,本身想換返油車但屋企人想我換電車慳錢,我又怕出街叉電好煩先問下大家
車價27萬以內
都算ok既,起碼平過我以家去入一次油先
九龍就唔洗擔心啦
周圍都有得叉
你可以留意下平時去開果啲商場 返工附近 有冇tesla wall charger 有又平一截
暫時歐美都未出
其實model Y basic (後驅) 同 long range (全驅) 大唔大分別?
架車自己同老婆都會用
我怕買long range 佢個0-100 快得滯
老婆會handle唔到
老實講
好撚煩

我啱啱攞車 屋企車位未ready出街叉左一個月
發覺好多時啲sc都full 尤其30分鐘個啲車場 同埋平時段你唔好以為咁夜無人
大把cheap佬同你搶
如果peak hour叉其實都貴一倍 sc又貴過中電

如果我無私家位叉真係唔會買電車
唔好諗住咩平時食飯去商場叉 好撚鳩多人

我覺得最on9係去商場叉 叉完要郁車
Dllm我去食飯食到一半要去郁車?傻撚左呀
睇戲既話點呀? 一陣又俾人影上網屌你叉完唔走
M3p 40萬唔洗好似幾抵屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞