Model 3 / Y 集中討論區 (15)

1001 回覆
4 Like 10 Dislike
政府會實施一次性的安排,在2024年2月28日或之前已訂購的電動私家車或已由車主安排付運來港自用的電動私家車,即使並未於2024年4月1日前辦理首次登記,若相關的本地註冊分銷商/註冊進口者/車主向運輸署提交所需證明文件,申請按調整前的寬減額繳付汽車首次登記稅。有關申請如獲運輸署核實批准,該「替代電動私家車」仍可獲修訂前的首次登記稅寬減額上限。然而,本地註冊分銷商/註冊進口者/車主必須於2025年2月27日或之前提交申請,方可按上述一次性的安排,以調整前的寬減額繳付汽車首次登記稅。
想知有幾多人會裝車cam? 定用內置車cam都夠?
想問下一簽同兩簽有乜分別
咁咪要比稅?
28號之前訂都可以用返舊嘅一換一減稅安排,Model Y SR免稅
佢未講 但正路應該係
上個月訂左MY LR版, 都後悔冇比多二萬幾蚊上P版
有冇人兩架都試過?
裝咗電子倒後鏡ddpai e5同車cam iroad x10
而家真係可以等新款了
好快會出Model 3 SR
LR價錢買SR
到底有遮陽簾既model3, 裝尾cam係應該裝喺邊個位
想買2手MODEL 3
2021年左右
22萬到筆直
有無咩要注意
買新model 3
其實唔買佢套19 “ sport
有冇鈴岩Model 3 LR 換?
佢19 先$12000蚊…
Youtube有個鬼佬用model Y做測試,改用其他廠18寸鈴反而起步快左又行得多左因為Tesla鈴好重新Model 3條19寸鈴有幾重好似未有人磅過

出面其他廠19寸鈴見過賣廣告1皮四隻
e5衰在前cam 有限視野
我淘左隻sony 尾cam 換左e5 本身隻尾cam 好似話夜晚靚仔好多
原裝18 5000蚊落地即放
買套ssr gtx01 連胎都唔洗補太多錢
胎壓sensor 冇保其他問過唔影響
尾cam換sony尾cam喱個知。前cam所以加iroad x10補一補
唔想用佢個打燈波
同埋得22 萬
師兄可唔可以講多少少?

尾cam換sony尾係咪直接插返落ddpai e5就得,唔使改其他嘢?

另外前cam iroad x10 後cam ddpai e5 改 Sony 尾cam 咁要幾多個位攞電?

唔該你先
一簽自己一換一

兩簽係買人地一換一
請問你淘咗邊隻尾 cam? IMX290?

我就嚟收車都想裝一套ddpai e5同換埋隻尾cam

唔唔該
係呀imx290
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞