Model 3 / Y 集中討論區 (15)

1001 回覆
4 Like 10 Dislike
勁擔心架車會趕唔切31號前交車,29/2青衣一簽
趕唔切好正常
話就話簽完後3星期交車
通常實際要幾耐?
我15號簽,想快啲拎去鋪膜
邊個話3星期交車?運輸署啲文件處理速度唔知有幾快呢
會唔會係現貨車?
係現貨車,簽完約,底盤No.都有埋,DT話會照搞一換一啲文件去運輸署
上個月15號簽完特登問多句個agent佢係咁覆咋
你都係現貨車?
我理解就係
嗰時sales話新model3,冇改option嘅話係現貨
咁情況應該等運輸署批咗一換一出牌簿就差唔多攞得車

正常兩個禮拜之內應該搞掂,跟住二簽,再過兩三日應該會約你攞車
個agent 話而家知啲人趕一換一,會send 定啲文件比運輸署申請先,叫我等上會個邊有貸款再通知佢找數
我驚啲文件會彈鐘希望一切順利啦
彈鐘咪再搞過,運輸署寫到明你2月28號之前訂車有一年寬限期,總之你2025年2月27號之前架車出到牌簿就可以跟舊嘅一換一免稅安排
我買25號落大訂既,但問題係我買quote ,舊車主同我係29號先簽約,呢下就驚唔合資格,要焗住31號前交車
你喺度點問都冇用 運輸署係趕唔切就趕唔切
尾cam換sony cam 係直接插返落e5個接口

我fb搵代裝幫我收納隱藏線裝,供電位用尾門左下儲物位個12v裝分插,但都有買外置電可以用嚟駁俾iroad x10監控mode用,睇你想煙插供電定外置電

個師傅你有興趣先再介紹,佢fb有晒圖點裝
lm
lm
想請教吓model Y可以點樣較低個車頭燈
啱啱出咗新車發現出廠setting set個前燈太高
影響到其他人又影響自己
睇咗好多YouTube片話可以去維修服務嗰度adjust
但應該係舊software先有呢個功能
依家直程冇咗呢個掣撳

有冇師兄師姐知道點較?係咪要搵返客服
唔想做高燈撚呀屌
想問下如果MODEL Y想換避震 主要為舒適
KW V3 leveling 推唔推薦?

同埋想問下有冇咩車房轉搞TESLA ?
比完大訂
今日聽朋友講話如果你地址比裝差電
佢會送條快差比你,係咪得我無
某個version update左之後無得自己set喇
應該要返廠叫佢set
有無人知有無得熄開門個窗降少少呢個功能?因為洗完車抹玻璃好煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞