細個幾時第一次體驗到貧富差距

787 回覆
852 Like 37 Dislike
中學生出去食飯埋單話唔洗找 當比tips
識發射果啲?
你無同學請你一啖 之後食Q曬咩
屌你係咪我小學同學
你依家過成點
無咁多機心 開開心心又過一日
yes 九百幾樣開關彈射果款
吱吱冰下嘛?
怕佢地get錯
最慘細個以為 個個住既都差唔多
因為老豆老母既戚友朋友都係住公屋/居屋
我屋企唔係買唔起

但買完個個月可能好手緊

但佢地都盡量比左最好既我

而我見到其他有錢仔係過得比我好,係有個貧富差距係度

咁所以係度呻下,請問夠唔夠資格?

仆你個臭街惡撚到,個po大部分都係吹下水呻下又未去到兒登仔個種偏激,都要比你指指點點
屋企人咬緊牙關出團費俾你去算係好好
幾個best fd 小三約埋第一次去睇戲
家境唔好 唔知點同父母開口要錢
收同學老母利是
參加學校遊學團要一早去機場
同學屋企有車順路車埋
小學放完假,同學話去咗日本旅行
有冇聽過咩叫板間房?
認真,依家箍都唔遲,又可以分期俾,成世人流流長,早箍早靚樣
小學嘅時候每日有$10零用錢,但其他同學仔一星期巳經有$200
有個同學父母離咗婚,零用錢都收兩份
中學同學, 都20年前, 但印象深刻
全部都係去佢地屋企玩

1. 貝沙灣house, 之後係附近d球場一齊同佢d鬼仔鄰居踢波, 最記得佢地屈我做龍, 就係咁學識左龍門英文係goal
2. 跑馬地見到馬場係下面既高層單位
3. 何文田山一梯兩伙高層單位, 兩個單位都係自己

不過, d同學同佢地父母都好有教養, 唔會見我住公屋就睇唔起我, 會留我食飯, 同我傾下閒計
痴撚線教畜
小學去同學屋企,屌你西貢匡湖居獨立屋有7層
點解個feel好似施生唔鍾意聖誕咁
某程度上幼稚園嘅時候嫲嫲帶我上堂樓收租,就知道自己應該唔係窮人,直到過咗兩三年之後阿嫲死咗,啱啱升小學戇鳩老豆走去賭錢輸撚晒啲嘢,然後阿媽要出去打兩份工做嘢還錢,搬咗入板間房,成日都見唔到老竇,食飯淨係用個電飯煲蒸熟少少叉燒同埋菜就一餐,我就知道自己好撚窮。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞