Overwatch鬥陣特工討論區#18 4000分先好入

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
唔同分場有唔同生態,又唔洗互相攻擊既。

dva係隻針對性好強既英,佢設計黎就好似專克hitscan, 但打其他英一般。所以main hitscan 既覺得dva煩到不合理係正常。

要改變,我覺得暴雪減防加攻既思路其實冇錯,等hitscan唔會比人完克,而dva玩家有其他發揮空間。

至於今次dm改到剩低兩秒就真係太誇張,飛彈實際係點未見過,不予置評。

利申垃圾low master, 覺得自己唔係main dva但今季玩dva最多

毒撚冇人理

其實你講完同無講無分別
好難接

其實咪即係話我覺得要改,同埋減防加攻係岩

你叫人點答你好
未知改完個結果係點答你咩都係假

屌你老母你幾分啊。

咁會唔會好答啲

駁唔到

dva係隻針對性好強既英,佢設計黎就好似專克hitscan, 但打其他英一般。所以main hitscan 既覺得dva煩到不合理係正常。

要改變,我覺得暴雪減防加攻既思路其實冇錯,等hitscan唔會比人完克,而dva玩家有其他發揮空間。

至於今次dm改到剩低兩秒就真係太誇張,飛彈實際係點未見過,不予置評。

利申垃圾low master, 覺得自己唔係main dva但今季玩dva最多

毒撚冇人理

其實你講完同無講無分別
好難接

你叫人點答你好

屌你老母你幾分啊。

咁會唔會好答啲

駁唔到

唉 我unrank又要大大聲講咩

毒撚冇人理

其實你講完同無講無分別
好難接

你叫人點答你好

屌你老母你幾分啊。

咁會唔會好答啲

駁唔到

唉 同朋友打開歡樂場 無面見人

毒撚冇人理

其實你講完同無講無分別
好難接

你叫人點答你好

屌你老母你幾分啊。

咁會唔會好答啲

駁唔到

冇睇標題?
再唔走我call實Q架啦
《鬥陣特攻》動畫短片- 小美極:成魔之路

Overwatch班友冇黎救佢地,依家佢番出黎係報復

用風筒報仇

有人話睡衣skin可能用風筒做槍 但係風筒射冰怪怪地,唔用風筒又唔知拎咩槍

睡衣skin?個模型係咪都咁肥先?

Hitbox一樣未得,不嬲實物都係比畫面中影像為大架啦 佢中秋skin都廋d啦
《鬥陣特攻》動畫短片- 小美極:成魔之路

用風筒報仇

有人話睡衣skin可能用風筒做槍 但係風筒射冰怪怪地,唔用風筒又唔知拎咩槍

Hitbox一樣未得,不嬲實物都係比畫面中影像為大架啦 佢中秋skin都廋d啦

明明小美只係有肉地,但成日比人笑肥
中秋都幾好,但個design我麻麻
反而消防員好可愛

其實你講完同無講無分別
好難接

你叫人點答你好

屌你老母你幾分啊。

咁會唔會好答啲

駁唔到

冇睇標題?

你搵個實Q有4000分先啦

你叫人點答你好

屌你老母你幾分啊。

咁會唔會好答啲

駁唔到

冇睇標題?

單挑啦

用風筒報仇

反而消防員好可愛

根本是肥西

你叫人點答你好

屌你老母你幾分啊。

咁會唔會好答啲

駁唔到

冇睇標題?

單挑啦

賭幾多箱營多先

用風筒報仇

反而消防員好可愛

根本是肥西

你收聲

屌你老母你幾分啊。

咁會唔會好答啲

駁唔到

冇睇標題?

單挑啦

賭幾多箱營多先

兩包ok?我窮

駁唔到

冇睇標題?

單挑啦

賭幾多箱營多先

兩包ok?我窮

兩包?不了 留返你自己食啦

冇睇標題?

單挑啦

賭幾多箱營多先

兩包ok?我窮

兩包?不了 留返你自己食啦

儲錢課箱

用風筒報仇

反而消防員好可愛

根本是肥西

小美叫女坦打撚死你

用風筒報仇

反而消防員好可愛

根本是肥西

小美叫女坦打撚死你

好想同小美做愛
順手回埋六相巴打所謂角色相剋問題

1 : 有咩剋Winston, D.VA
Reaper, Roadhog, Zen, Zar 仲有無?

8月22日Tier List https://www.overbuff.com/blog/2017-08-22-overwatch-hero-tier-list-and-meta-report-fists-of-fury
原諒我用正式比賽數據, 因為pub場多troller 唔準確

Winston pickrate 92%, D.VA pickrate 83%
Reaper 4%, Roadhog 0%, Zarya 9%, Zen 56%
係咁高出場率下, 點解相應ge剋tank hero 出場率唔高, (除左zen, 佢counter everything)

咪就係因為呢兩隻野已經唔可以有效剋制Dive Tank, 仲談角色相剋?
呢個就係對Overwatch 了解最透徹ge一班人比出黎ge一個答案

Dive Comp之所以咁強橫就係因為佢全面, 由nerf 76, nerf Zar開始就出現呢個meta, Dive comp成個核心就係D.VA, Matrix使攻擊無效化, 係無效化, 意思係射落matrix到唔會charge到ulti. Winston, D.VA加Tracer 可以係3秒之內秒死250血以下所有Hero, 仲可以全身而退.

其二, 有無方法剋制Dive Comp
從上面Tier List 黎講, 只有Dive Comp先可以打返Dive Comp, 如果係2CP可能就係3 DPS, 1 Lucio, 再加Winston D.VA, 所有其他陣好似咩重力波Combo, 平推陣完全打唔到, 3 DPS都係取決於Sombra係每次team fight 都有EMP, 如果唔係一樣收皮
重力波Combo 平推陣唔洗一陣就比Dive Comp秒死左, 等有ulti出黎都最少先打輸幾波, 人地早就有大, 所以點解要用返Dive Comp打Dive Comp, 就係想鬥快, 邊個快D殺死對方是但一個就嬴到TeamFight

Season 5都就完仲係到講角色相剋就用黎搞笑ge, 依家早就進化成團隊相剋
順手回埋六相巴打所謂角色相剋問題

1 : 有咩剋Winston, http://D.VA
Reaper, Roadhog, Zen, Zar 仲有無?

8月22日Tier List https://www.overbuff.com/blog/2017-08-22-overwatch-hero-tier-list-and-meta-report-fists-of-fury
原諒我用正式比賽數據, 因為pub場多troller 唔準確

Winston pickrate 92%, http://D.VA pickrate 83%
Reaper 4%, Roadhog 0%, Zarya 9%, Zen 56%
係咁高出場率下, 點解相應ge剋tank hero 出場率唔高, (除左zen, 佢counter everything)

咪就係因為呢兩隻野已經唔可以有效剋制Dive Tank, 仲談角色相剋?
呢個就係對Overwatch 了解最透徹ge一班人比出黎ge一個答案

Dive Comp之所以咁強橫就係因為佢全面, 由nerf 76, nerf Zar開始就出現呢個meta, Dive comp成個核心就係http://D.VA, Matrix使攻擊無效化, 係無效化, 意思係射落matrix到唔會charge到ulti. Winston, http://D.VA加Tracer 可以係3秒之內秒死250血以下所有Hero, 仲可以全身而退.

其二, 有無方法剋制Dive Comp
從上面Tier List 黎講, 只有Dive Comp先可以打返Dive Comp, 如果係2CP可能就係3 DPS, 1 Lucio, 再加Winston http://D.VA, 所有其他陣好似咩重力波Combo, 平推陣完全打唔到, 3 DPS都係取決於Sombra係每次team fight 都有EMP, 如果唔係一樣收皮
重力波Combo 平推陣唔洗一陣就比Dive Comp秒死左, 等有ulti出黎都最少先打輸幾波, 人地早就有大, 所以點解要用返Dive Comp打Dive Comp, 就係想鬥快, 邊個快D殺死對方是但一個就嬴到TeamFight

Season 5都就完仲係到講角色相剋就用黎搞笑ge, 依家早就進化成團隊相剋

其實點解剋dive comp嘅角色咁少 因為兩隊都用緊dive comp?

If you can't beat them, join them
希望你好好考慮自己係咪一定要用hitscan
除非你話比人剋死都要照出,咁我都無辦法

用風筒報仇

反而消防員好可愛

根本是肥西

小美叫女坦打撚死你

好想同小美做愛

人地做咩要同你做愛

用風筒報仇

反而消防員好可愛

根本是肥西

小美叫女坦打撚死你

好想同小美做愛

人地做咩要同你做愛

佢想架 佢一定想

反而消防員好可愛

根本是肥西

小美叫女坦打撚死你

好想同小美做愛

人地做咩要同你做愛

佢想架 佢一定想

人地有雪球啦

用風筒報仇

反而消防員好可愛

根本是肥西

小美叫女坦打撚死你

好想同小美做愛

人地做咩要同你做愛

佢想架 佢一定想

你搵欣宜啦
其實道理好簡單,唔洗咩數據
你隻角色比人剋,咁咪轉左隻唔會比人剋嘅角色囉

唔想跟meta唔其實係問題,但都唔洗死攬某兩隻英嘅

反而消防員好可愛

根本是肥西

小美叫女坦打撚死你

好想同小美做愛

人地做咩要同你做愛

佢想架 佢一定想

你搵欣宜啦

小美極:不如我地...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞