Overwatch鬥陣特工討論區#18 4000分先好入

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
想問下大家 發現自己個隊輸出唔係冇做野 但係好多次會戰都係打幾輪先贏對面 攻擊角細節位處理唔好 睇返自己擊殺多過佢 點配合先贏 小弟又要坦又要搵機會做輸出打到佢殘血 好大壓力

可能係坦出左問題先令輸出發揮唔到
例如神廟攻方 堆坦入晒左房比炸彈鼠撚 炸彈滿天飛都唔知點瞄 好似玩閃避球咁
或者打KOTH 主要入口比人Spam
玩猩猩既唔Dive,求其係Choke放個Bubble之類
令輸出無空間

或者純粹唔好彩 會戰幾次都好快死 例如一出黎比炸彈黐 叮叮兩下爆頭 比對面幾個一齊Dive但隊友無理 所以會輸

純粹鳩Up 唔岩聽屌細力啲

做坦就嘔好諗輸出住先啦 除非你玩zarya呢隻dps嫁姐

個場係打城堡 本身一開始用d.v但對面多脆皮

Dva招右click撚到好 dps已經好多謝佢
[quote]想問下大家 發現自己個隊輸出唔係冇做野 但係好多次會戰都係打幾輪先贏對面 攻擊角細節位處理唔好 睇返自己擊殺多過佢 點配合先贏 小弟又要坦又要搵機會做輸出打到佢殘血 好大壓力

例如神廟攻方 堆坦入晒左房比炸彈鼠撚 炸彈滿天飛都唔知點瞄 好似玩閃避球咁
令輸出無空間

或者純粹唔好彩 會戰幾次都好快死 例如一出黎比炸彈黐 叮叮兩下爆頭 比對面幾個一齊Dive但隊友無理 所以會輸

個場係打城堡 本身一開始用d.v但對面多脆皮轉左用猩猩 但打到城堡裏面佢地轉左死神 咁我好多時要靠隊友開一波我先敢衝去電 但明顯feel到冇咩輸出 每次都俾人壓住打 講真唔覺得攻擊手有俾人針對 中間段路都係靠我同女坦開路 最後係win左 但成隊打得好差
[quote]想問下大家 發現自己個隊輸出唔係冇做野 但係好多次會戰都係打幾輪先贏對面 攻擊角細節位處理唔好 睇返自己擊殺多過佢 點配合先贏 小弟又要坦又要搵機會做輸出打到佢殘血 好大壓力

令輸出無空間

個場係打城堡 本身一開始用d.v但對面多脆皮轉左用猩猩 但打到城堡裏面佢地轉左死神 咁我好多時要靠隊友開一波我先敢衝去電 但明顯feel到冇咩輸出 每次都俾人壓住打 講真唔覺得攻擊手有俾人針對 中間段路都係靠我同女坦開路 最後係win左 但成隊打得好差

贏左就算數啦 又唔係6排 下場隊友又唔同 無咩好討論啵
炸死asaki

驚刺客多過驚雙飛

頭先你比orisa 拉左,我掉炸彈炸死左

我頭先無打機WO, 你係唔係認錯人?

我以為佢係講用雙飛炸死我

有人扮你

唔撚係掛

驚刺客多過驚雙飛

有人扮你

唔撚係掛
你有我fd list 你知我有無上wo
今季玩到頹,女玩家表示無人carry又要被人troll係想點

點解要強調女玩家

無人carry同俾人troll到崩先係重點

識幾條女 原本銀牌 都揾人Carry左上鑽
似係你問題

我轉左account 名唔是中文之後易升左
都唔知係冇咁多銅牌弱智定做咩

聽講韓仔見到中文名會玩野

台韓中太多狗
Na最多只係小學雞,唔會煩膠
打Rank真係要mute左chat room 全堆都弱撚智
淨係識跟風屌 逆風場打到MVP 70%都鬧我瞄唔準喎
打完嬲爆爆

我junkrat 玩佔點輸 1:3 但mvp
都係比人屌
贏左就算數啦 又唔係6排 下場隊友又唔同 無咩好討論啵 [/quote]

又係嘅 下場隊友又唔同 但自己挽得認真有做足要做嘅事 但如果都輸就好氣餒 係時候調整下心態

又係嘅 下場隊友又唔同 但自己挽得認真有做足要做嘅事 但如果都輸就好氣餒 係時候調整下心態[/quote]
無計嫁啵 試過女坦殺90都carry唔起 就知呢隻game要認命

又係嘅 下場隊友又唔同 但自己挽得認真有做足要做嘅事 但如果都輸就好氣餒 係時候調整下心態

無計嫁啵 試過女坦殺90都carry唔起 就知呢隻game要認命[/quote]
挽你老母
Asaki上番4000未
doomfist nert hitbox 好似治標不治本

無計嫁啵 試過女坦殺90都carry唔起 就知呢隻game要認命

挽你老母[/quote]
唔好挽我老母啦 我都係想上分姐

有人扮你

唔撚係掛

係呀,我friend list on tw,玩us ser嫁嘛
我有見你on tw fd list,但唔知你有冇玩,us 冇add 你
Asaki上番4000未

今日睇下有無機

有人扮你

唔撚係掛

係呀,我friend list on tw,玩us ser嫁嘛
我有見你on tw fd list,但唔知你有冇玩,us 冇add 你

我昨天一場都無玩過

挽你老母

唔好挽我老母啦 我都係想上分姐[/quote]
你班友到底識唔識quote,睇到眼花
台狗一troll就即刻播
https://youtu.be/TtQ9hwYoyWQ

挽你老母

唔好挽我老母啦 我都係想上分姐

你班友到底識唔識quote,睇到眼花

屌等我整番好佢先

無計嫁啵 試過女坦殺90都carry唔起 就知呢隻game要認命[/quote]
唔係架,SOLO Q 真係SOLO Q 玩法,係真係要研究點配合,因為就側如前面3個3V6,你係中間,跟住4V6賭捔得入,定係嘗試等後面2個,真係10場有6-7場最少,會有咁的情況

我成撚日都唔知跟前定等後,有時前面2條友唔知點解係可以殺到大半隊,但係等埋發叔先係MAKE SENSE玩法......所以真係..........

唔係架,SOLO Q 真係SOLO Q 玩法,係真係要研究點配合,因為就側如前面3個3V6,你係中間,跟住4V6賭捔得入,定係嘗試等後面2個,真係10場有6-7場最少,會有咁的情況

我成撚日都唔知跟前定等後,有時前面2條友唔知點解係可以殺到大半隊,但係等埋發叔先係MAKE SENSE玩法......所以真係..........
想問下大家 發現自己個隊輸出唔係冇做野 但係好多次會戰都係打幾輪先贏對面 攻擊角細節位處理唔好 睇返自己擊殺多過佢 點配合先贏 小弟又要坦又要搵機會做輸出打到佢殘血 好大壓力

令輸出無空間

其實我而家玩DVA 最大問題係我唔知我擋子彈係唔係真係救緊隊友,因為佢地冇死到,當然芍面開大去擋盲好正路,但平時究竟我係唔係真係救到隊友,定係擋完洗數據,真係無從得知.........

我頂多只係KEEP到自己死得少,同少爆甲 (5KDA)
BTW OVERBUFF佢個MECH RECALL 係咩意思? 我有78%

令輸出無空間

其實我而家玩DVA 最大問題係我唔知我擋子彈係唔係真係救緊隊友,因為佢地冇死到,當然面開大去擋好正路,但平時究竟我係唔係真係救到隊友,定係擋完洗數據,真係無從得知.........

BTW OVERBUFF佢個MECH RECALL 係咩意思? 我有78%

令輸出無空間

其實我而家玩DVA 最大問題係我唔知我擋子彈係唔係真係救緊隊友,因為佢地冇死到,當然面開大去擋好正路,但平時究竟我係唔係真係救到隊友,定係擋完洗數據,真係無從得知.........

有幾個位必開矩陣冇死 1.隊伍從a到b中間冇阻礙物 2.隊友推一波 向前開矩陣 3.隊友殘血從正前方返後排搵慈慈 開矩陣保佢 所以矩陣真係黑洞黎 大招子彈咩都吸到
Mccree rank 由35跌去150,多謝dive comp
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞