Overwatch鬥陣特工討論區#18 4000分先好入

1001 回覆
1 Like 0 Dislike

咁改點樣係削dive,之前閃閃打後排dva就擋閃閃,改完隻dva係閃閃後排幫對面隻閃閃秒緊人 咁改係叫本來打防守的去埋dive人wo

你知唔知猩猩而家生存力咁高瘋狂電就係因為dva

咁你又覺得dva開盾比猩猩電你死得快定係dva放飛彈加埋猩猩電你死得快d,真係唔明咁改邊忽係削dive

無矩陣既話你敢跳對面死神爸爸加師父黑波直接一排子彈打完啦

但依家變成無矩陣但衝過黎請你食導彈

所以無矩陣咪容易剋 變相咪無咁易死

咪又係後排食屎
猩猩dva Dive完起碼走到

無左矩陣既話直接企等你一跳埋黎就抽你水 猩猩dva個頭又大咪好容易係你dva猩猩整死後排之前接得住 你有導彈又點dps又唔會高得過dps位
而家猩猩無腦電就係因為dva成日幫佢食哂對面用黎接猩猩dva既子彈
所以其實削dva=削dive係絕對成立
不過我都驚直接削到死 dva算少數唔洗成日玩個手感都keep到既英

咁你又覺得dva開盾比猩猩電你死得快定係dva放飛彈加埋猩猩電你死得快d,真係唔明咁改邊忽係削dive

咪又係後排食屎

無左矩陣既話直接企等你一跳埋黎就抽你水 猩猩dva個頭又大咪好容易係你dva猩猩整死後排之前接得住 你有導彈又點dps又唔會高得過dps位
而家猩猩無腦電就係因為dva成日幫佢食哂對面用黎接猩猩dva既子彈
不過我都驚直接削到死 dva算少數唔洗成日玩個手感都keep到既英

其實坦輸出要高過dps唔算難
請問嘈緊咩
想嘈埋一份

是但啦 屌埋一份就OK

如何死攬住兩隻hitscan嘅同時唔比dva屈

你main zar ga?我唔main ga,不過我願意同你黎一場zar 1vs1 ?有無興趣?賭100箱

屌 原來GAME都有高分低能
團體game撩人單挑
你以為玩緊信長單中咩

講緊咁簡單嘅邏輯都要同人單挑
4200分講唔贏個金牌仔就要單挑
我認輸

唔夠人講係到起鋼
呢場罵戰可以持續幾耐?

是但啦 咁你屌唔屌埋一份

屌住先啦

屌邊個好
得銅牌驚俾人串
呢場罵戰可以持續幾耐?

屌住先啦

屌邊個好
得銅牌驚俾人串

下無4200分唔好出聲呀
盾佬Orisa個盾有死角 去高位射就得 再講都有得估算幾時爆盾
但DVA機動性又高 個DM又估唔到剩幾多 範圍又大 傷害唔差 要Nerf都好正常
出DIVE之前果幾季 盾佬差不多必出 果時都無人話要Nerf 跟本唔存在Main射手所以盲目反對有盾

你講呢兩隻唔會騷擾到隻高台dps 舉個盾都係任佢射 咪無人投訴

痴撚線,咁洗唔洗每個場set 個spawn point 專比射手喺上面射
盾佬Orisa個盾有死角 去高位射就得 再講都有得估算幾時爆盾
但DVA機動性又高 個DM又估唔到剩幾多 範圍又大 傷害唔差 要Nerf都好正常
出DIVE之前果幾季 盾佬差不多必出 果時都無人話要Nerf 跟本唔存在Main射手所以盲目反對有盾

你講呢兩隻唔會騷擾到隻高台dps 舉個盾都係任佢射 咪無人投訴

我想投訴盾佬個佬有2000血

個佬2000
咁個盾呢

個佬2000
咁個盾呢

個盾都2000 加埋4000

原來打錯左
買左100箱營多
有冇人同我單挑
DVA main講撚到自己幾無私,當初roadhog次元勾秒DVA咪又係圍大隊叫鳩Blizzard nerf 豬勾?
你唔好話個勾係咁大範圍ga啦,唔識避轉英囉

依句真
比返豬我玩 唔Nerf DVA都算

如果咁廢就唔會接近必出啦
盾佬都可以同條Team霸高台架 好似花村B點 66號個加油站咁

唔係講緊盾佬廢 係呢條友ge存在唔會令射手感到有威脅
只係難d殺死人 但盾佬係無得反擊 dva唔同
佢可以直接上去騷擾d射手 迫佢走/用技能/食隊友資源等等
令佢無得舒舒服服射人 咪比成堆人投訴

要人地冇得反擊 咁不如射手set 無敵
呢場罵戰可以持續幾耐?

屌住先啦

屌邊個好
得銅牌驚俾人串

下無4200分唔好出聲呀

炮台識自描 要求nerf

咪又係後排食屎

但改完之後容易針對嘛 你都唔明我講咩
買左100箱營多
有冇人同我單挑

手持營多可屌西的日子黎啦
DVA main講撚到自己幾無私,當初roadhog次元勾秒DVA咪又係圍大隊叫鳩Blizzard nerf 豬勾?
你唔好話個勾係咁大範圍ga啦,唔識避轉英囉

依句真
比返豬我玩 唔Nerf DVA都算

最撚on9次次改基本上都係成隻英重做咁濟 d手感又唔同哂
有咁多心機亂改不如快手出多d新英

咪又係後排食屎

但改完之後容易針對嘛 你都唔明我講咩

我明呀 但我講緊同坦換血唔抵
坦食200傷 同後排食200傷係兩樣野黎
佢用400血換200血 換走你一隻角都抵屌啦

如果咁廢就唔會接近必出啦
盾佬都可以同條Team霸高台架 好似花村B點 66號個加油站咁

唔係講緊盾佬廢 係呢條友ge存在唔會令射手感到有威脅
只係難d殺死人 但盾佬係無得反擊 dva唔同
佢可以直接上去騷擾d射手 迫佢走/用技能/食隊友資源等等
令佢無得舒舒服服射人 咪比成堆人投訴

要人地冇得反擊 咁不如射手set 無敵

你係咪應錯人 我咪就係講緊有部分dps想nerf dva個dm就係因為想人地無得反擊

咁改點樣係削dive,之前閃閃打後排dva就擋閃閃,改完隻dva係閃閃後排幫對面隻閃閃秒緊人 咁改係叫本來打防守的去埋dive人wo

咪又係後排食屎

你覺得人地會dm冷卻緊先陪猩猩沖? 猩猩坐唔中都係大約3秒殺你後排,而家改完dva飛埋黎開槍加飛彈,死神方丈一開槍佢就頂2秒,仲有猩猩個盾,2秒唔使收頭

最壞情況都係一換一,如果死神一開始唔係猩猩個罩入面dva保埋住佢走殺多個都仲得,因為而家係秒你,唔係等猩猩電你幾秒

正正係因為dm得2秒,你唔會留黎擋大,不如次次都陪人dive,而且dps高左係好難dive唔成,最柒都1換1冇得輸

個佬2000
咁個盾呢

個盾都2000 加埋4000

原來打錯左

講乜都假 asaki講就是真理 我而家都開始玩死兩隻hitscan算

咪又係後排食屎

你覺得人地會dm冷卻緊先陪猩猩沖? 猩猩坐唔中都係大約3秒殺你後排,而家改完dva飛埋黎開槍加飛彈,死神方丈一開槍佢就頂2秒,仲有猩猩個盾,2秒唔使收頭

最壞情況都係一換一,如果死神一開始唔係猩猩個罩入面dva保埋住佢走殺多個都仲得,因為而家係秒你,唔係等猩猩電你幾秒

正正係因為dm得2秒,你唔會留黎擋大,不如次次都陪人dive,而且dps高左係好難dive唔成,最柒都1換1冇得輸

我都係咁諗,dva如果改高左輸出
佢同猩猩跳入黎打後排,同你換血,點都係佢地抵
換完仲可以跳走
就算DVA有剋星 都唔代表唔洗改
唔係代表全部場都岩用Sombra 女坦喎
仲有 我鐘意用Hitscan 咁DVA太強令到我無得用 咁又無問題?

轉唔轉英係一件事 隻英係咪overpower又另一件事
仲有 我鐘意用Hitscan 咁DVA太強令到我無得用 咁又無問題?

無話唔改,只要比人吊打仲要死攬住兩隻hitscan係非常令人費解

無話唔改,只係比人吊打仲要死攬住兩隻hitscan係非常令人費解

同埋你打唔贏可以叫隊友幫手拆左件甲先

改都唔係咁改呀大佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞