Leveraged ETF 討論區 (65)

769 回覆
9 Like 0 Dislike
屌你老母tmf
番工對沖
你啲分析咁有深度 建議去連郡多多交流
唔贊成
琴晚咩事
訓晒開app嚇咗嚇
想快D到下個月 月供TQQQ....
唔好升咁急得唔得....
香港YouTuber 係咪Boris 講得最公道
N卡帶升少少唔健康
樓主仲有無整TQQQ預測表

覺唔覺得會跌返去40先會再升
估升多一排先跌
睇吓NVDA增長 / AI變現能力幾時遇到障礙,又或者地緣政治有咩大鑊嘢
btw, 我覺得Meta首次派息係一個幾標誌性嘅事件,象徵Meta將科技股慢慢脫變為價值股

如果朱克伯格唔好再搞咁多gimmick嘢,甚至退落嚟交俾其他人做CEO,到時就係一間好好嘅公司,當然如果收入來源更加廣泛就好
唔係咩,出邊買nvda而搵到錢果班有幾多人識晶片,講到未咪又係運氣,純粹想發洩點解會放msft同nvda訓身買債
覺得 tmf / tlt 有排坐嘅話點解唔放晒去轉返跟人買 nvda
驚一放完佢哋就即刻升得勁過 nvda
我兩樣都有,你訓身買得一邊就預左唔錯得
諗下點搵錢好過諗人地賺左幾多啦
我tmf最初頭成廿蚊(未十合一)買都係溝下溝下sh到家陣
不過我冇訓身落債 係6:4 家陣搞搞下債應該得番9:1
Out巴 有冇?tmf預測表?

好多人都問過,不過TMF難計啲
計算既分別喺咩?
decay唔同啲參數要諗過
同埋TQQQ underlying係Nasdaq 100,講Nasdaq 100幾多點好容易理解到咩意思。
但係整TMF只可以攞TLT嚟講,整完出嚟如果我同你講當TLT去到$x,TMF就會係$y,咁你睇完都唔會有咩訊息get到
同埋TLT價格又會隨住派息除淨而不斷變化,即係你睇住個$x都冇意思。
最理想係計30年債息、20年債息同TMF嘅關係,但係我唔識整一個類似咁樣嘅表。
想請教下 呢兩年tmf decay係咪勁過以前?定係差唔多?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞