Leveraged ETF 討論區 (65)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
TSLA再跌嘅話極大機會
出埋業績之後你準備接貨都得啦

AAPL入價冇TSLA咁深,加上大跌機會比TSLA低
暫時應該唔會住嘅,除非再繼續跌
多謝Out巴
咁嘅話其實聽日業績 唔想爆倉嘅話
就只能夠今日平咗張short put 認輸止蝕離場
即使再roll遠都冇用 因為入價太深?
或者入錢
Tqqq準備入得
SEC實時監管嘅咩
可以24/7咁輸錢
crypto都得,我stock一樣得
台灣花蓮一晚地震達80次以上
https://lih.kg/3680571

如果台灣發生超大地震,台積電產能大打折扣,對成個半導體影響都幾大

上次403地震嘅影響:
https://tw.news.yahoo.com/台積電重訊宣布403大地震損失認列30億元-業界-實際更多-225743906.html
一晚震80次以上到底係4月3日嘅餘震,定係更大地震嘅先兆?即使有大地震,幾時發生又係另一個問題。

依啲問題地震學家都唔會肯定,普通人喺連登諗太多都唔會有咩結論,唯有對各種情況都做吓心理準備
得閒開個正負評投票:

今晚TSLA 出完業績會爆升定係暴跌?
爆升:
暴跌:
爆升再跌
講到最尾都係nvda贏家
多謝傻閪買put
睇人輸錢最開心
屌你老母tmf
再跌少少就入得
TLT亳無壓力
TMV先係
Meta盤後單日大跌超過15%
https://lih.kg/3682217
例子:2022年5月27日Nasdaq 100指數係12681.42,TQQQ係33.29,SQQQ係47.01。假設你想估算Nasdaq 100去到18000嗰陣,TQQQ同SQQQ嘅價格分別係幾多,可以用以下公式。
由於Nasdaq 100 18000點距離12681.42有一大段距離,所以依度用decay比較大嘅參數。
TQQQ = 33.29*((1+3*((18000/12681.42)^(1/3)-1))^3) = 85.88
SQQQ = 47.01*((1-3*((18000/12681.42)^(1/3)-1))^3) = 11.67

今年納100 18500 果陣係$62 差左成23蚊
買TQQQ愈耐個價只會愈低 遲下要上返原來個價位要納指多2倍先得
美國第一季度核心PCE物價指數年化季率初值爲3.7%,預期爲3.4%,前值爲2%。
屌你老母tmf
美國第一季度實際GDP年化季率初值爲1.6%,預測值爲2.4%,前值爲3.4%。
33.29*((1+3*((18000/12681.42)^(1/3)-1))^3)
始終係兩年前嘅簡單公式估算,好難準
代2入去咪準好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞