Leveraged ETF 討論區 (65)

769 回覆
9 Like 0 Dislike
硬食
跌左咁多仲賺緊49%
仲有賺緊25%
Lm
再跌多d就入
其實全個星期乜嘢事,每日1.x個%跌,彈都唔彈吓,tsm符合預期都跌,已經唔知跌乜鳩
留名
打仗加回調掛
加倉了
SQQQ

忠言逆耳
超微電腦今日發新聞稿,僅提到將於4月30日公布首季業績,但公司今次未有預先公布相關季度的財務業績,惹來市場揣測。因公司在過去八個季度中,有7個季度均在例行業績發布前,公布了初步業績,加強了市場的估算。例如今年1月時,也是在業績公布前11天,大幅提高銷售和純利預測。

因此,投資者憂慮公司業績或僅僅符合市場預期,甚至遜於投資界預測,令股份遭到拋售。超微電腦原先預期,本季收入會介乎37至41億美元,非公認會計准則每股盈利介乎5.2至6.01美元,預計截至今年6月財年,收入會143億美元至147億美元之間。
暫時睇推遲減息係利好股市,經濟依然強勁,美國佬整體信貸違約仍然處於低水平。
問題係21000係咪終點,無人知,之後上返去嘅逐關睇185,191先。

最尾又鳩噏今次回調路紙

唔知今年見唔見到熊市
定下年呢
唔知今年見唔見到熊市

前年先見完
邊有咁密
除左covid 個次
睇recession 啲人都死晒
2024-2020=4年前
邊到前年
上次3千幾點果次
歷史數據=/=準
前兩年夠話債息倒掛100%衰退 結果乜事都無
2022邊有recession
連美國官方都唔計
嗰次純粹啲人炒加息牛二大回調

如果2022牛二要夾硬叫做熊
咁2020年熊完2022又熊
又係隔得兩年,你咪又係自打咀巴
唔同人唻
2020係突發公共衛生危機唔係「經濟週期」
畀個例外都好合理
2022 唔係熊市?
2020 個次好明顯係exceptional case
邊到例外?
唔通啲債息19年預先知到2020有covid?
咁今次債息又有咩暗示?
想問吓咁多位師兄
我而家有兩張short put 一張係tesla 175 put 5月17號到期
一張係apple 175 put 都係5月17號到期
請問大唔大機會喺呢一兩個星期俾人行權接貨?
因為之前試過明明仲有一個星期先到期 但係俾人提早行權
所以今次有啲驚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞