Leveraged ETF 討論區 (65)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
預計關鍵日期 (Estimated Pivot Date)
NDX≅15 May、05 July、22 August
SPX≅06 Jun、30 July、19 September

僅供參考
有冇人行緊60UPRO/40TMF?
點解唔用TYD用TMF?
TYD SD 細過 TMF好多喎
因為股市西冧果時冇TMF protect得咁好? 同TMF大路D(vol大d)?

橙色 = 60upro/40tyd
藍色 = 60upro/40tmf

同樣60/40
60upro/40tmf return17%, SD35%.
60upro/40tyd return17%, SD31%.
而家個po靜左好多 我由2021年mon到而家
股災先多人
之後啲人專心月供股票
我而家自己都少睇市
都係睇一兩個YouTube Channel,然後長揸
有Channel 推薦?
股乾爹
視野環球財經
美股侃新聞 (唔係美投講美股)
小lin說

都係志在聽下消息,等自己唔好咁脫節
點解揀tlt 唔揀vgsh?
因為股市西冧果時冇TMF protect得咁好? 同TMF大路D(vol大d)?

應該可以咁講?

你做到呢個表現,我諗係因為經歷咗一次股債雙殺,息率對長債影響大好多
通漲(同通漲帶唻嘅加息)係60/40嘅死穴係有討論過嘅,不過既有搏一搏嘅因素,亦都有少少輕視咗呢樣嘢,再加埋意料之外嘅俄烏,結果就搏5刀了

凡事都有取捨,如果你想保守啲,或者覺得通漲好難好似以前咁低,或者呢個世界都從此多事,又可能美國佬啲債越唻越多搞唔掂,TYD會係一個安全啲嘅選擇
如果你覺得最壞嘅時間已經過咗,或者想搏一搏,TMF應該更有助你增加回報/喺多數股災入面提供更好保護
MoneyXYZ都冇
咩黎??
遇到想睇嘅題材偶爾都會睇,佢講美聯儲機制講得幾好
升左咁多回下都正常既
屌你老母tmf
https://www.youtube.com/watch?v=wm3k4l64Aw0

要唔要睇埋呢個每週報告岩唔岩口味

聽晚PPI 後晚CPI
睇好納指都但Set 好止蝕
兩手準備
今日細股爆升
不祥之兆
有無人日供緊QQQ5?
美國宣布向總值180億美元中国進口商品加徵關稅
https://lih.kg/3696465
meme股爆升 驚驚地set返stop loss先
屌你老母tmf
牛市後期,雞犬皆升
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞