ONE PIECE 海賊王 1103 情報 討論區

931 回覆
43 Like 9 Dislike
大致上冇咩問題,
但KING應該唔算閃,反而係自帶有D攻擊無效化。

認真來講,佢係硬食,
如果可以打得穿,佢係直接受傷
大老闆係隔離都扮工?
想問佢有邊一刻唔係扮工?
打超新星又扮工,打雷利又扮工,打頂上又扮工,打五檔又扮工
如果佢唔扮工咪仲勁過凱多

赤犬係勁,但赤犬都知白鬍唔係全盛期
我都話左兩年前要靠相剋所以好難去分對手實力
呢個分級只適用於兩年後

同樣係四檔,而家嘅四檔都勁過打明哥同卡二時嘅四檔
因為而家已經掌握左高級見聞同高級武裝,連凱多都打埋啦
更何況五檔
係 應該係+80霸體先岩 有無敵時間
其實二卡有霸王式依個重要入場卷
個上限仲有得提升
但始終覺得不死鳥真係好屈 KQ就算點未出力
始終都係比佢控住場 之後再放全場火去比chopper整藥
話就話佢後面冇曬體 但佢仲要去打左次大媽
真係唔係講玩 個控場輔助力好強
大將其實未必每次都只係用扮工去解釋,要分清有三種形勢。
1,贏到唔贏,HEA做放水。
2,贏唔到唔搏,冇必要苦戰。
3,去新手村瘋狂捉人,交功課。

以上三種都係扮工,但情況完全唔同

打超新星,可能係情況1
打雷利/白胡子/隊長/路飛 係2
香波地捉幾百個海賊係3

好似打雷利咁,係知自己能力有限,權衡輕重,覺得冇必要進一步去搏,要承認自己有野真係做唔到。

鹿丸考中忍都識認輸。唔通衝上去俾人斬兩刀先叫唔係扮工咩。

我覺得每次都真係要搞清楚情況先。
冇錯,識左三色高階霸氣既四檔,
同當年打明哥既四檔完全兩回事。

當日俾大媽一拳打到四檔漏氣。
今時今日路飛四檔未必會俾大媽打到漏氣。

唔可以用當日標準去睇件事。霸氣量完全唔同。
其實有道理。
路飛今日同艾尼路打都可以開五檔。
唔代表五檔就係=艾尼路級數。

同理,
第二次上頂打凱多唔開檔打到55波,
唔代表凱多等於廢過明哥/路奇。

真係要睇唔同環境+招式表現。
赤犬就每下都一野爆您頭先捉唔到人都唔比您好過
所以不死鳥只係防高血高
掉返轉講 佢拖住kq 但都傷唔到kq 無輸出
OP6 都係
俾路飛打頭個下
黃猿自己都話不妙
真心唔明呢下點樣扮工
扮工扮到呃埋自己?
路飛打卡二用盡霸氣 打路奇無用霸氣已經分唔到高低
唔明你咁執著做咩
唔通路飛同無上大拖鞋果時又渣過5檔打路奇咩
點都會計算過先打啦。蝦D老弱殘兵就話姐。

講真既,唔通赤犬見到四王,又真係會兜口兜面搞你咩。唔會啦。
佢自己都叫大將級咪搞和之國四王啦。

最基本,分別啲對手,自己贏唔贏到都好重要既,唔係洗撚用奸計隊穿白胡子心臟咩
一定唔係冇腦鳩衝果D啦。
赤犬唔係打爆左佢一邊頭咩
點解又出返來
傻9做咩
量化戰力討論
自己量化啲數字毫無根據
有乜意義
打少d機啦,尾田都亂9咁寫講咩戰力
邊忽傷唔到,一招踢到有火king吐血,諗起之前仲有人吹到有火King霸纏都傷唔到,笑撚死人

重傷完轉個頭就自己去追雙果實黑鬍成團
又借啲意扭曲原文幫四皇面上貼金,紅狗講到明原因係未知戰力,邊隻字有提過四皇?

原來紅狗覺得武士仲大威脅過四皇,都幾睇唔起四皇下

老雷利同一個專精果實能力嘅大將格劍格得嗰1話,就講一句野都要索三次氣,明眼人都睇得出尾田實係想表達老雷利實力勁過大將啦,下話

覺得黃猿會入團 對位青雉
開5檔 邊個仲夠打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞