ONE PIECE 海賊王 1103 情報 討論區

931 回覆
43 Like 9 Dislike
自己都識講卡普放水俾路飛救人,仲話對艾斯見死不救
幾時回顧完
講緊Water Seven個次
完喇
亞洲地區大把依種人渣
我反而唔鍾意敵對勢力又係到扮有苦衷個啲
唔一定要有乜苦衷先叫有血有肉既
純粹既惡人好似DIO咁既奸角都可以好有魅力
好似鬼滅咁隻隻鬼死左就係到回憶自己細個比人類蝦咁咪仲無聊
之前鬼島已經係佢比野食luffy回血 今次又係佢?
同埋冇乜印象泥佬有偷偷地跟埋出航去蛋頭
強制觸發死後念
貝如果真係冇做手腳會有啲失望 明明熱血漫嚟 壞人話呃佢唔到就緊係要呃到佢先夠熱血
收埋左個肉球係條鏈入面
黃猿好鬼
我都覺得泥佬係合理D,原因如下:
1.泥佬有去蛋頭島,之前卓洛同骨仔守船,佢有走出黎

2.泥佬存在感底,行為上又成日偷偷摸摸,能力又可以儲存大量食物,相反黃猿嘅能力太張揚,如果佢發動能力幫路飛土星無乜可能會唔知

3.黃猿呢一刻無戰意,所以隻眼開隻眼閉,但就未睇到佢決心大到可以冒住同土星反枱,背棄海軍嘅風險去幫路飛
唔係冇機會成為尼卡
佢果實能力係可能性IF
簡單講係只要佢相信尼卡存在
佢幻想自己就係尼卡會係點
因為佢開始唔相信尼卡個傳說
所以佢的尼卡型態力量就變弱左

土星有講佢還沒把路飛的白色尼卡型態同佢幻想的尼卡聯想一齊
簡單D講波妮還不知道路飛就你尼卡還未改變佢對尼卡的型態
所以佢對尼卡越來越失望,因為熊話尼卡會解救佢地

佢可以幻想自己係龍的果實變成龍人型態
但當佢打輸左認清左現實自己龍人係贏唔到對方
就會力量越來越弱
你可能當成我覺得我會係贏
你就會贏,但你認清實力之後
比如龍人贏唔到你就少左龍人呢個未來選擇(因為會越來越弱)
你當成好似FATE一樣越你古老強大的傳說寶具就越強大
佢相信個樣野越勁越無敵而佢又真實存在佢就越勁

其實呢到好似有個BUG 如果佢變震震人(震震果實)
會唔會又可以滅島
9成係泥佬
泥佬洗白左之後
一早變左路飛2號迷弟
第一日知路飛無真四皇嘅氣勢咩
之前打路奇一樣打到出副作用
路奇明明俾路飛打到幾乎無意識,但過兩頁就無事,仲懶係型咁擺晒pose
唔算bug 既惡魔果實能力上限不嬲好求其
幻獸種連大佛,太陽神都有
咁有邪惡嘅鬼神都唔出奇
果實一覺醒,人格就變成惡魔
咁就真係名符其實嘅「惡魔果實」
五老星似係全部都係呢一類,斷估應該係最強嘅果實類型
還有個問題就係 波妮好似唔知尼卡係果實來
我只知道傳說 尼卡係太陽神? 神明?
所以歲歲果實好似冇土星講得那麼廢
佢好似不限果實未來
可能你話海王其實係人魚來
佢幻想自己係海王都可以?
控制海王類?
有聽到路飛的夢想,第十人
睇SBS呀 鳩蛇
尾田親口講佢無聽到
呢張圖係第幾話
紅髮同巴基兩個前海盜王成員一齊打世界政府就正
搞一輪,最後咪又係路飛埋單
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞