ONE PIECE 海賊王 1103 情報 討論區

931 回覆
43 Like 9 Dislike
我以為work? 我講緊呢part無左 你係咪無用腦諗野 你要唔要訓陣?

Btw #620
收到 既然覆我 駁唔駁埋我 定你想圍埋爐
您既用字 “龍專登唔救”<-呢個唔係我意思,依個表達方式係講緊龍有能力救但唔行動,睇住熊死

我版本係話尾田刻意寫龍唔救,去塑造龍人設,所以龍當住熊面講”仔女係軟肋”

但龍口硬心軟,偷偷地有support熊,默許Sabo帶隊長救人
當贖下救唔到金妮既悔恨
回應您第二點,龍唔係十八廿二,佢呢個年紀好清楚自己做緊乜,仲爭乜扎。佢係大佬黎架喎,流滴汗已經比讀者話無霸氣,仲寫內心深處感受?唔可能la

何況日後一定仲有機會寫佢,唔急
金妮個時革命軍起步無面 羽翼未豐 無計
當贖下救唔到金妮既悔恨
金妮個時革命軍起步無耐 羽翼未豐 無計
根據人設定背景
熊+龍+革命軍去救金妮呢件事本身就唔會存在
係你onon99認為,為左金妮龍會犧牲革命軍去救咁解
咩叫無左,唔存在ge事點樣叫無左
咁咪好雙重 而家放sabo 救熊 當初東隊長捉左 兩年帶過無講救金妮係為左人設

咁果兩年熊一定夠晒理由同人設救人啦

重申 果兩年我自己係覺熊有做野 但無左盡力救同失敗原因呢part
對你好失望 同琴晚成晚一樣 你真係照copy人地就當覆左 btw 睇#620
咁龍果part尾田實出回憶錄既
好撚慘
我心諗應該唔會有人咁自大認為自己作ge劇情一定好過尾田
點知你自己自爆左個on9諗法比人笑返唔合理就想搵替死鬼

你繼續慢慢幻想龍一定會犧牲革命軍救金妮
龍無救金妮 因為革命軍個時岩岩起步 Sabo個時都未大

熊有救金妮,因為家人第一,唔知有寫定無寫,總之著墨少。咁您覺得可以寫多d佢盡力救金妮個part,我認同。有寫係好,但可能尾田取捨過,將重心放係同依家劇情相關既波妮,始終呢篇回憶已經夠長
都唔知你鳩up乜 你抄完人覆完就去#620覆埋啦
龍一定有同熊同革命軍救金妮,無畫一定係無左

第二段有共識 我自己都係覺熊有做返d野 我係想講其他背景慘野都算 最重要果個女人咁就寫死左飛過
都冇計
真係個個都路飛 Ace 咁鳩血上腦咩
所以幾鐘意Sabo 有型好打有勇有謀 應該唔會寫衝動救人死仲累全家
前:熊+龍+革命軍去救金妮呢件事本身就唔會存在

後:龍一定有同熊同革命軍救金妮,無畫一定係無左

其實你就無認真睇我講乜既 繼續抄人又前言不對後語囉 死忠覆埋我#620
希望尾田唔好又撚狗
連我笑緊你都睇唔到

龍同革命軍會救金妮你自己講ge
有救但係尾田無畫啊嘛
咁鐘意腦補應該任何劇情都可以腦補成你鐘意ge 畫面先岩ga

自己幻想劇情好過尾田得你先做到je, 我肯定無本事ga
比你贏,繼續設計d劇情出黎比人笑,睇好你啊
你係咪想縮? 人講人設你又學人講 而家人地都覺有救喎 成堆又係唔知覆緊乜 btw 返#620覆我
有柒野唔通唔縮
係得你唔知柒仲爆比人知自己個諗法有幾柒

人地講緊龍自己一定唔會救,你睇返你一開波講緊乜
Ching你金魚黎ga得6秒記憶ge
我當你你腦補有救咁又點,咪又係失敗,即係又累死幾個革命軍,做咩連你都整慘阿熊,你痴撚線夾硬黎

自己柒左又想人陪你一齊柒
學返你先
620唔理
你專心d睇人打乜啦 人地都覺熊有救金妮 點睇?
打手copy狗唔敢覆#620 咁柒
又唔睇字
阿熊你想腦補佢單拖救定係拉大隊救
自己大大聲聲講龍+革命軍+熊會救
口講熊好撚慘劇情痴撚線,但又要自己腦補熊救失敗ge劇情

剩係識扣人死忠帽子
有你個前車之鑒我緊係唔敢覆你條on9問題ga
我唔想好似你咁柒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞