ONE PIECE 海賊王 1103 情報 討論區

931 回覆
43 Like 9 Dislike
然後下集就收皮
再等主角嚟打
如果黃猿平常任何一個動作都有光速
成套作品 冇人夠佢打 直接秒殺尼卡都有份
但尾田唔會咁樣畫嫁嘛
磨擦力
覺得完全無問題
上面有巴打話佢為左個囡變機械人唔理智
唔知個位巴打有囡未
比著我為左個囡變機械人都即刻應承
當佢愈接近光速,佢能夠用於移動外既能量就愈少
咁解得唔得
用現實物理去解釋漫畫ge劇情 = 反智啦
如果真係當光咁畫真係冇人夠佢打
尼卡都一樣 佢好似唔係話係最強既
但係睇住個女香波地出現,個女醫好左,
仲信守承諾洗腦
呢下先係有問題同五老星守諾言
光速,係可以一秒環繞地球7個半圈。(冇記錯係7個半)

以呢個速度。係冇野可以破。
漫畫似乎唔見得黃猿有呢種快到無人可破既速度。
漫畫中畫得最快既,其實係骨仔連影跟軌跡都冇。
就斬左對面幾十刀然後企左係人地後面。

或者黃猿可以跑到呢個速度,但唔代表佢腦神經反應做到光速。

你以光速撞落去,其實人地係同時用光速撞向自己

比如黃猿光速踢路飛,路飛只要硬過黃猿,
其實斷腳既可以係黃猿

暫時既漫畫,光都係可以俾反應速度捕捉到既話。其實雷果更優勝。
不如你講解下你中學所讀過ge physics?
山治都好快
踢big mom 個仔果幕快到冇人知佢踢
仲以為係肥婆個老竇打飛佢
不過山治咁高速嘅表現只係出現過一次
其餘都係柒治黎
佢唔守,您覺得五老星會放過佢?
當佢搵返革命軍投靠,咁個女呢?老貝呢?
佢個人咁善良 一定唔諗自己諗人地安危先

再講個時已經送唔多改造完成,佢都同半個機器人無分別
講漏,仲有佢個國家,佢條村,都唔會好過

人在江湖 身不由己啊

龍咪講左 仔女就係搞革命既軟肋
咁你覺娜美可以比人中出死 你接受既 我都接受你睇法 至少你係同一標準就得 唔洗反問我 你可以直接答我娜美中出死都好好睇

但唔好吹到咁大話咩我無接收咩資訊 好似韓劇三寶咁 有人覺好撚慘 就無接收過絕症 車禍死呢種資訊?我意思係尾田格梗寫到咁痴線 加晒咁多呢種人設係佢身上 咁你講寫得好係邊囉 唔好個個講東講西 又世界又咁又咁 講返熊
山治依家快到隱形一個妓女入間房以為冇人,原來快到隱左型

其實都有D過份,快到冇軌跡
我係覺寫得好行 太劇情需要 幾格就話條女比人捉 姦完一飛生個女 老實講 我係鄧熊唔抵 想知呢part好係邊
一開始黃猿打超新星係有做到光速ge效果
講緊X 連黃猿起腳埋到面前都未反應到
呢個先係黃猿光速ge合理表現

不過之後漫畫表現就擺到明肯定慢過光速, 最多係快, 但好似強者們都可以應對佢
咁既話,漫畫入面,既然達唔到光速。
其實雷速同光速都只係好快,足夠快到對方反應唔到。

但雷果威力大好撚多
高攻擊既光果實
就算單講熊又有咩問題
夾硬黎講緊違犯緊之前鋪落ge設定就叫夾硬黎
依家熊ge身世有邊到違犯左之前ge設定?
你最多咪話熊有多重巧合ge混合體, 不過全部都係慘事咁解

one piece成個主角群都係多重巧合ge混合物, 甚至其他漫畫主角配角都一樣係多重巧合ge混合物, 嗰個時候你唔出黎屌??

你同我講標準, 如果你單單覺得熊好慘 = 寫得唔好, 我諗你以後連漫畫動畫都唔洗睇
不嬲都講艾尼路本身好勁
配合埋心網加雷迎可以輕鬆滅國
只不過佢遇到路飛咁解
我係覺佢勁快交代條女比人捉左 一飛之後比人屌完性病死就差既 btw 好似你未講呢part好係邊?
仲有 我想知你係咪寫娜美羅賓比人中出屌死你都會覺得好睇?直接答埋我 唔洗兜圈反問返我
違犯前設再定義到極端黎問問題, 你老師咁樣教你類比
依家金妮係唔係等於娜美羅賓咁多設定
你如果話金妮個背景 = 娜美同羅賓一樣設定咁你條問題就成立

再者有合理鋪排同劇情, 娜美同羅賓比人捉去中出又有咩問題
講緊合唔合理, 你就一味得個夾硬黎3個字, 熊,金妮波妮個故事點樣唔合理你又講唔到, 剩係識得講悔氣說話

見食咁多負皮就發曬癲咁問娜美羅賓比人中出好唔好睇, 你想人地比咩答案你, 你估個個都好似你咁角色大於劇情, 如果個個讀者都角色大於劇情, 咁樣和之國白卡果實出黎D人就唔會屌到咁大聲啦
你都幾癲 一味迴避 打咁多野做乜

我係覺佢勁快交代條女比人捉左 一飛之後比人屌完性病死就差既 btw 好似你未講呢part好係邊?

好係邊?合唔合理 ?你覺係合理鋪排講出黎

好似我仲清楚過你 背景咪一樣 有日突然比天龍捉左就做性奴比人屌死 咁問有幾癲 仲有 我邊句係悔氣

悔氣果個咪係鳩吹其他野既你囉 夠料你鋤我囉
藥物實驗 = 屌死性病
你自己腦補D ON9野之後就再話本漫畫ON9
你估D人睇漫畫唔睇字
我洗乜搵料鋤你, 本漫畫自己都講左金妮個死因係乜野
倒不如你搵返D料比我睇邊個有講金妮係生性病同比人屌死

我真係唔知你好清楚D咩, 金妮革命軍比天龍人捉合唔合理
天龍狗鐘意搵女做老婆呢個之前無寫咩? 咁樣又合唔合理
革命軍比土星做藥物實驗合唔合理?
最慘就係為左講悔氣說話
連自己都呃埋
將幻想ge金妮生性病比人屌死當左係真ge

你不如睇清楚少少金妮係點死再出黎講野啦清楚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞