ONE PIECE 海賊王 1103 情報 討論區

931 回覆
43 Like 9 Dislike
又拗戰力啦
真係好撚無聊
我明你講乜,但係戰桃丸喺佢面前冧咗仲點會繼續hea
睇嚟好勁
對位七武海海路三巨頭
尾田畫到路飛唔正常,都唔係第一日架啦,當時冇屌咩
由得佢係下面自生自滅
路飛識五檔之後打熾天使都只係用四檔,佢都唔會蠢到殺雞用牛刀
路飛打路奇佔上風,但都無正式KO佢,路奇過兩頁就無事
路奇覺得自己再打一次可以贏都得

路奇話佢同黃猿滅路飛團,睇得出佢認同黃猿實力,同時表達出佢睇唔起路飛團
對應返佢之前講過唔當路飛係四皇
但「叫黃猿打草帽,自認輸黃猿」,呢部份係過份解讀
好心你唔鐘意呢個角色都唔好亂屈人啦
唔係認同 係靠 係痴佢實力
咁凱多都要痴大媽啦
海賊王世界從來都唔可以一個人打晒
一個人幾勁都好,都要靠團體,甚至要同其他團同盟
講戰力無問題,但一定要客觀
我覺得根據路飛出幾多力去判斷對手有幾勁係最客觀
出到五檔打嘅人無理由格硬話佢廢過四檔
路飛幾時認真根本無得量度,佢on99唔代表佢唔認真

兩年前要靠相剋所以好難去分對手實力
但兩年後大概可以咁分
霸纏加五檔(四皇級):凱多
五檔(大將級):路奇,黃猿
四檔(七武海,皇副級):明哥,餅乾佬,卡二,熾天使
其他(雜魚級):魚人,瓦斯佬,青椒
路奇點睇都係皇副級,所以依家先同Zoro打緊
五檔撚路奇=五檔平手黃猿
你都on99
聽前仲諗住咁老尷係度9叫,
聽完我老尷地哭了
可以
海賊王就係
0人之上
青椒冇可能係雜魚
佢同舊世代打過交
同卡普打過
我都話左呢個分級係根據路飛出幾多力去分
如果當初無畫佢打五檔路飛,直接畫佢打卓洛佢咪皇副級囉
打熾天使佢都係同路飛對稱
路奇一開始同五檔對拳,係五檔面前秒戰桃丸,你又唔計
佢食左幾下五檔攻擊,過兩頁又無事,五檔都無真正KO佢
如果五檔直接秒路奇,我都唔會擺入同一級啦
佢勁係以前嘅事
同路飛打競技場嘅青椒弱左好多啦
最多係明哥手下嘅級數
戰桃丸有無敵防御
印象中。佢好似話過佢係最口密既人定點,然後破左防。

其實睇得出
尾田對呢個角色既說話,其實有D玩野/唔可信
戰桃丸而家可能只係Franky級數
睇落無果實能力,又唔似用緊博士嘅發明做武器,玩博士個泡泡盾,可能仲勁過佢自己個武裝色
估計睇埋路奇對卓洛就應該會清楚
路奇實力上到邊,應該係卓洛高半班
因為霸纏
條友契仔fanboy嚟,想借吹奏路奇間接吹奏契仔之前日日吹奏契仔路飛同級,結果而家同路奇苦戰十幾話都贏唔到,唔吹得路奇勁啲點得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞