ONE PIECE 海賊王 1103 情報 討論區

931 回覆
43 Like 9 Dislike
我最鐘意都係步姐果首
卡二餅乾本身係大媽海賊團都差三級啦
戰桃丸被路奇捅同大和被凱多爆頭嗰下有啲似
兩個都以為自己防得切,但係一格分鏡之後爆曬缸,理解為速度太快防唔到合理過直接破防

除非路奇手槍>黃猿光速踢
戰桃丸呢篇戲份太薄導致被人downplay得好勁,其實成個one piece冇邊個可以唔靠月步或者果實能力直接跳上半空同黃猿正面打
卡二其實可以獨立開一級俾佢都得
四檔加高級霸氣
係唔想分得太仔細姐
卡二一直都係最強皇副
唔計未show實力既Ben同注定會不停升級既卓洛

原四皇團 卡二>king>不死鳥
卡二係 +血+防+攻+敏 好全面
King係 +血+防+攻
不死鳥係 +血+防

其實卓洛係全部點數+爆攻
點解king 同不死鳥有飛行能力但無敏?
KING係 回血+無效化

不死鳥系 高級回復

卡二係 無回復 靠預知未來避招 ,表現速度明顯可以好快,路飛橡膠亂打 可以完美避晒。

山治 係高級回復+硬盾 +高速高防

契子係 無回復 但有鎖血,攻擊力最高
路飛打明哥同卡爾只用4檔係因為未識5檔姐路飛係香波地都用3檔清過兵仔,唔通d兵仔又勁過老沙同艾尼路?
唔覺路奇同黃猿同級,黃猿食尼卡一野就暈,9成扮工啦,佢同紅狗都舊大將級,紅狗食白胡一套連技轉個頭就行得走得,唔認為黃猿同路奇同level食一下尼卡平A就收皮
山治體騎

以前係加純攻敏
和之國後變左+防+敏
攻都唔低,不過攻擊範圍短,同冇乜勁嘅AOE
契子依家大把遠攻/範圍AOE
我最鍾意呢首,成日都聽

https://youtu.be/QOgdADA691o?si=VGctTCy15uFzEuGt
山治果d攻係叫有半點
同人地加爆攻果d卓洛紅髮比 唔算係點爆啦

同不死鳥加攻既點數咁上下
路飛 500點全加體 +99回復
卓洛 500點全加攻 +99會心 (通常一刀kill)
山治 225防 225敏 +99 stealth
甚平 225血 225攻 特性儲水

卡二 50血 200攻 50防 200敏 +99閃避
King 150血 200攻 150防 +80閃避
不死鳥 225血 225防 +80回復

配埋7水之都一聽回憶返哂黎
最愛op既op
我以為成班個個星期係到嘈大將四王邊個勁/山治zoro係咪雙翼已經夠無聊
而家連四檔五檔戰力邊個勁d都可以嘈

都話明係最高點
四檔做到既野五檔都做到
咁都嘈得不如傾埋二檔勁定五檔勁
其實路奇肯定係廢過黃猿,冇乜好嘈
但同lv都唔係一樣防既
凱多俾條海王類咬一日隻手都唔斷啦
所以唔同類型既人冇得話邊個比邊個勁啲
咁認真真係要比個讚
啲官方game都佢冇咁認真
但我見到既係負評1
路飛打路奇係五檔普攻,打黃猿嗰招白星槍係五檔+肌肉膨脹+卡通effect+霸纏,五檔招式裏面規格僅次猿神槍,全op應該得大媽同凱多俾呢招爆頭仲企到係到
仲有白鬍子
羅傑都要同卡普聯手打洛克斯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞