ONE PIECE 海賊王 1103 情報 討論區

931 回覆
43 Like 9 Dislike
佢似係將食唔到果實嘅人/物餵到惡麼果實
唔係複製?

以前司法島個白頭佬把劍都餵過象象果實
似係回應返個方法係由邊個發明
老貝一定最勁啦
好似講過IQ高唔關果實事
只係果實能力可以幫佢記無限野
我都係咁諗
之前薩波打五老星+伊姆嗰陣,已經有人估佢哋唔係能力者,而係佢哋把武器食咗能力
戰國感覺智將多過武將
就算同級又點撳低同級呢
你以為班欺壓平民班趙家人又會有咩偉大理由抱負?
剝削人勞動力班資本家又會有咩原因?
唔好話為惡而惡啦…大家都係自私地去維護自己利益啫,我認同土星嗰句:你試吓企我立場睇吓,唔同你會顧慮蟲蟻感受?
原來係第10位船員
土星作為世界揸Fit人之一,有嘅資源等於無限,點都勁過老貝。
老貝有部份參考書係奧哈拉執返嚟,隻古代機械人又要瞞住政府先可以研究,冇得光明正大拎Funding。
土星喺非核心古代科技上勁過老貝係合理,但係點都要靠老貝先復刻到古代動力源(整到地圖炮冇燃料用或者充能太慢根本冇用,就好似某國有晶片設計但整唔到先進光核機零件咁)。所以而家老貝整完mother flame五老星就決定殺咗佢控制風險
最記得當年有fake news
話尾田講卡里布就係第十人
卡里布 = 有喜感版Caesar Clown
可能幾年後到黃猿回憶
一直暗中幫草帽
其實咁先合理
1104預測
以下劇情可能係
熊被土星聖打死咗
路飛接力打土星聖
黃猿一直渣流灘,頂上戰爭又係佢個一腳踢番路飛去白胡子個邊
佢係咪仲係個桶到
有權勢嘅人仲會有血有肉先唔合理
林奠就係咁,話之你班人死啦,最緊要我升職做話事人
土星作為Villain,非常合格
黃猿差左未講到出口自己係尼卡果邊
仲要咬大將份糧唔可以咁出面
記得好似卓洛放佢走
但係蛋頭放佢走同玩鳩佢無分別
嗰件五老星既黑人憎程度上左one piece既no.1未?
好耐冇試過咁想一個角色比人打死 賤到on9
路飛收皮
熊先係主角
天龍人當金妮肉便器渣 屌厭左就理得佢死啦
講尼卡原來係一個種族
有超級尼卡人
有無可能黃猿知道土星係始作俑者後
把心一橫倒戈同尼卡一齊打土星
五老星之一收皮+大將叛變
夠震撼世人啦掛
feel到尾田係人設及畫風有不同,以前其他壞人都有洗白可能性,但五老星我估只會用極惡嘅人設作為對立面讓一眾海賊起義及推翻政權
屌 全部野都係土星搞出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞