ONE PIECE 海賊王 1103 情報 討論區

931 回覆
43 Like 9 Dislike
紅髮第一代四皇
冇咁上下點出嚟行

路飛呢啲新世代上位咁快
唔nerf 唔合理
第一句就想笠水

我屌乜?又要講多次 #590 我改左乜口 我覺唔合理講唔到? 呢句送返比你啦 唔好咁懶自己睇多次先覆啦

睇完唔可以覺痴撚線既?你咪屌囉 我夠屌緊你啦
睇返泡泡島
佢扮工扮到雷利過嚟救場已經放水到傻
係 戇鳩仔無point 要開始圍爐了 我都覺幾好笑
本來都只係覺得佢扮工
今話直頭鬼到出晒面
係咪屌人死忠先
咁你反得黎就有信心啲? 一反對你就變死忠

我覺得係唔同人生階段問題
尾田都由年青熱血變到越嚟越多家庭感情

可能你係十幾二十出頭 所以唔啱feel
留意返 我問係咪 之後想知好係邊 唔洗咁敏感

我屌既位#590
寫得好寫得合理
簡單幾格描寫革命軍比人捉ge後果同時寫埋波妮身世同熊ge動機同以前熊留落黎ge伏筆, 仲有深厚ge世界觀支撐緊
上面個point重覆左幾次仲要唔止我一個講

你不如作個革命軍比天龍狗捉左點樣唔慘ge劇情出黎
請慘你無point講篇幅內容就更加無point

等睇你又扣人死忠帽子
拿 咁咪得囉 得今次真係覆到我你覺我講果位好合理 解動機 解伏舉 世界觀支撐 尾田寫得好好 收到晒

話你死忠係因係你答埋晒d 自己睇 做咩要答你 又不斷唔知覆緊我乜呢d 戇鳩野

仲有覺寫唔好就要幫佢作埋?你之前話屌和之谷果d 有無作埋啱心水既內容呀?
認真, 反而熊既人生先係真實

你講娜美, 唔係主角光環
佢跟路飛呢啲船長,10個西都唔夠俾人屌

我覺得,路飛(尼卡)反映20歲左右既人生思考模式
想做就做 覺得啱就做 唔顧咁多
現實一早死撚左,邊有咁多人救

熊就係無論幾有實力
都要瞻前顧後,唔係想做就可以直接做

有左個女就算唔係親生
佢嘅人生第一位已經唔係自己
可能你覺得廢 但咁廢咁無奈既人生先係99%人既人生
的確係有咁既人生 主要想屌尾田呢到寫得太輕描淡寫 記得講完東區隊長 之後捉左 下一話睇到頭 心諗 下 個女咁就出左世 可能我自己係覺得要寫埋熊+龍+革命軍盡力救 同個失敗原因
係啦你可以返去訓ga啦

叫你爬文就係想你識多d字唔好剩係識得講中出性病比人屌死

漫畫有例子現實又有例子,又唔合理
又要我重覆講
講慘你又無point講篇幅就仲on9,你係唔係直接睇熊嗰幾話前面一集都無睇
佢突登寫龍唔救 龍就係一個為左大局摒棄私人感情既現實主義者
唔係路飛白胡咁熱血義氣 唔會受讀者歡迎
但起碼唔會救完比人團滅
正想講聖地天龍人,五老星海軍本部係曬到
如果話救就救,
救到就天龍人垃圾,救唔到就龍唔撚用腦
晨早大結局左啦,呢個原來條attention seeker所謂合理ge劇情
人地真係搞革命 講玩咩
路飛唔係主角死10次都唔L夠賠啊
前:熊一生點解好睇你自己上一個post爬文, 唔通我自己仲要作300字比你, 你當你邊位, 唔識爬文要人餵你

問非所答都算 我都唔係問熊咩一生 但我而家搵埋比你 睇下邊個搬龍門

後:叫你爬文就係想你識多d字唔好剩係識得講中出性病比人屌死

前言不對後語 一直唔知你做乜 問你呀 你提起和之谷嘛 屌乜 有無作埋個故仔
仲有 你琴晚無訓咩 咁比你而家訓囉
琴晚成晚講唔出 只係d解釋晒伏筆 合理 寫得好呢d行野

而家人地講完就正想講 服左你
依家又唔係講熊的一生
明明前面你自己onon99咁list 曬熊成家人ge慘況
又唔記得左

點je, 你個夾硬黎係講緊慘劇定篇幅ga
兩個點你都柒到無朋友
試下搵第3個
咁我又真係未睇到佢話專登唔救 定我睇漏 邊度提及放棄 你講既龍人設我認同 如果你咁講 出賣自己身體變人造人打爆革命軍係無咩包袱呀

咁補個熊營救果part都得掛
喂 你個前言不對後語扮睇唔到?

你以為我想屌全部唔好睇比你當囉

仲有和之谷嘛 又睇唔到?要唔要覆 做咩答你
唔係龍專登唔救 我係話尾田刻意咁寫龍唔救
Get唔get個分別?
呢個就係人設嘛

熊點解唔救?呢個都係人設問題。佢家人親情行先,為左家人,變人造人打革命軍都無問題

佢咁感情用事,龍都知佢唔係革命料,同自己性格相反。所以就同熊講,您要走就走
仲有Sabo重情重義,所以Sabo同班隊長係有去聖地救熊,不過都係暗地裏做,有計劃,唔係公開挑機

龍無去但同時都無反對,所以佢現實又大局為重得黎,又未去到五老星個種當人係棋子的冷酷無情
關你撚事咩
乜我講到你咩attention seeker
原來你真係有幫諗劇情ga,用你個劇情就真係唔合理加違反係人設

最慘就係你真係以為work講出黎嗰下好笑,仲夠膽死話想龍同熊帶班革命軍去送死救人

你真係好清楚人地想睇咩劇情wo
俾個叻啦,得你一個為反而反
龍唔係唔救 /尾田刻意寫唔救 分別係邊

熊姐係你都覺真係無救 一齊長大愛既人唔算家人同親人?點解你會覺熊唔會救

重點係我覺呢個位有野要補 就算龍同熊你覺人設關係唔會救 都應該講下經過哂位 咩爭札唔救掛

不過如果你單單話係人設 兩年點解唔救 尾田可以刻意唔講既 咪就咁囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞