ONE PIECE 海賊王 1103 情報 討論區

931 回覆
43 Like 9 Dislike
凱多hea住比4檔打左十幾頁之後一棍秒左4檔,連人獸形都冇開,一樣係唔認真架,你覺得秒4檔嗰個凱多用左幾成力?5檔如果要廢過4檔既話要幾hea先廢得過4檔?

講緊未識霸纏既4檔喎,同5檔差距係好好好好大
主要係我見贏卡2既4檔都比人一棍秒,預知未來都唔係咁無敵姐
你認真架?
咁你又唔計4檔一開始打到凱多嘔白泡?
淨係計一棍扑濕個下

同埋咁要睇路飛5檔打個陣,係咪有心一擊必殺路奇
定係到玩玩下?或者尾田想要多啲篇幅黎表現5檔形態?

咁多變數唔計,
淨係純粹拎尾田畫左幾多頁黎做戰力比較
夾硬到我以為你玩膠
一開波4檔打凱多邊有破過凱多防,反白眼轉頭乜事都冇,唔係之後唔洗專登練流櫻啦
就算5檔係玩玩下,佢依然係路飛最勁嗰個mode,4皇lv嚟喎,就算玩玩下你估阿豬阿狗都頂到佢幾集?尾田buff完路奇再攞佢去展示5檔,點解唔可以攞嚟做戰力比較?
今星期有無情報?
主要係你樂觀姐

唔係路飛靠主角光環點贏到卡2?卡2整傷自己,路飛先同卡2見有得打下,打到覺醒左見聞色先贏到。

你用凱多做例子都錯啦,凱多咩level? 咁覺醒的路奇可以同尼卡對到拳,唔通又代表覺醒的路奇同凱多同level?
你為左支持自己嘅觀點
連5檔廢過4檔都講得出 仲要好多添
大佬 唔好咁離譜好喎
大佬呀,武/霸纏係步入皇者既入場卷

唔識霸纏四檔,輸當世最強凱多,好正常喎。

唔識霸纏要打得入凱多,根本連門都未有
問題係,路飛同緊你玩
雖然我都覺得咁緊張仲玩做乜鳩。
但的確路飛睇唔起佢,覺得佢可以被掌控。

事後話放佢出來幫手,佢都真係放左。

凱多同你玩果陣,可以俾四檔打到扒街。
認真果陣,又可以秒到你覺得佢恐怖。
紅髮可以俾山賊扑濕,亦都可以秒基德全團。

路奇係buff 左,但應該真係未到王級。應該招牌將星/大將咁上下水平。
暫時路奇表現係好過藤虎同綠牛兩個新大將
路飛四檔都無開,直接用五檔同佢打
可以同五檔對拳,係五檔面前秒戰桃丸

能力上無黃猿咁屈,但佢厚血
食幾下五檔攻擊都無訓低
黃猿食一下就訓低左
就算真係差過黃猿都係好少差距,可以當佢大將級
唔好斷章取義先。
我講緊,
「5檔唔認真打,可以廢過4檔」
「紅髮唔認真,可以俾山賊打到爆樽」

冇錯,當日既四檔除左打凱多,主要未表現過配合霸纏。
凱多後,依家既五檔可以配合霸纏,亦都可以唔配合霸纏。

依家講勁唔勁,就係招式配合霸氣既使用。
紅髮路飛一招可以裂天,唔代表佢每一招都可以裂天。

四檔彈彈波講緊拳頭壓縮拉弓打過去,
五檔冇呢樣野,當然佢可以自由加啦
所以要睇認唔認真

因為同一個人,霸纏量一樣,咁攻擊力就要睇招式了。
無 下星期啦
唔建議係海賊王討論戰力問題
留名
咁點解無山治?
明明同一時間山治有份打甚平
但就只有卓洛無山治
動畫組歧視山治?
雙翼喎
契仔懸賞11億1100萬
卡二懸賞10億5700萬

雖然懸賞金唔反映一切
但輸俾契仔唔代表贏唔到卡二
因為而家契仔嘅定位係高過卡二
點會有大將lv
佢打唔贏luffy
但佢話佢同黃猿一齊就可以打贏路飛團
好明顯係想黃猿打路飛 佢打其他人
即係佢都自認會輸大將
完全睇唔出佢自認輸大將
佢將自己同黃猿相提並論
反而代表佢間接認為自己有大將level
佢覺得兩個大將lv可以滅四皇團都講得通

暫時路飛用五檔打嘅對手除左佢,就只有凱多同黃猿
有五檔認證,佢就算無黃猿咁勁都配得上叫大將lv
至少佢表現明顯好過藤虎同綠牛
講起黎
凱多真係好撚勁
路奇同黃猿食左5檔認真一拳
打凹晒後就即刻反艇收皮
凱多中左咁多招轉個頭就彈起
同白卡互片過
獃多係咁啱撞著白卡先會輸
戰鬥層面嚟講,獃多同白卡係64波
兩個完整狀態嘅話,獃多仲係勁啲
但係講信念同意志,路飛贏哂
獃多要搞世界大戰個理由就好似佢回憶咁,無咩特別,但路飛真係傻嘅,為咗幫人可以命都唔要
白卡其實同凱多打左好耐,表面上都係唔夠凱多打的,一樣會俾凱多打到好柒。
兩個真係輸信念同意志,路飛有信念係咁回血。
凱多打極都打唔死隻蟑螂,俾人磨死
磨到自己都懷疑自己
招牌將星/大將,我係概括晒王下級既角色。
凱多一早覺得能打低自己只有尼卡
見到白卡下意識已經接受左佢係尼卡
然後自我暗示輸比尼卡
咁係因為luffy識五檔之後 淨係見過佢地姐

佢打唔贏luffy 就話同黃猿聯手可以滅草帽團
個意思唔係叫黃猿打草帽係咩
覺得設定上應該係將星lv頂多都係皇副
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞