[親生仔] Google Pixel 討論區 (109)

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
京元電嗰個係跟G5 擺亂咗
https://twitter.com/madebygoogle/status/1747686166550208660

Circle to Search is launching January 31 on select premium Android smartphones including Pixel 8 and Pixel 8 Pro in all languages and locations where they are available.

依啲功能都唔全面開放
咩language and location
其實就係google lens來
香港應該都用到

s24個generative photo editor flow同 pixel magic editor一樣
https://www.youtube.com/watch?v=gxxfIhH82zw
我睇倒嘅時候都呆咗呢啲又唔係啲咩特別功能嚟點解又只係下放俾8系,人哋Samsung除咗S24系可以用呢啲AI Function,都下放啲俾咗S23啦
可能驚倒水啩
手持pixel 8系列真係冇特別理由買s24系列
不過s24u鈦框幾靚
PIXEL個UI有冇FRAME DROP
幫朋友問, 有冇人係samsung 轉去pixel, 想放左s23+ 去pixel 8pro, 會唔會有咩唔慣同埋會冇左? 平時唔打機
無八達通
冇dex mode, secure folder
5g
人仔/smartone以外台會無埋Volte/vowifi
I see I see 用電量夠唔夠用一日?
高度視乎用量
咁樣樣pixel有嘅AI features S24都有,pixel嘅7年software update S24都有,咁淨返就係鏡頭口味嘅分別,對香港用家嚟講就加多樣:有5G同冇5G
唔打機夠
呢樣真係難搞
唯有買張八達通卡... google pay八達通又未出
用spigen機殼有冇邊張mon 貼會貼唔到,定事但淘張都得
八達通唔肯放啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞