[親生仔] Google Pixel 討論區 (109)

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
部7 pro無撚啦啦爆鏡頭玻璃
google發現一堆人都爆嗰個位

大家會出去畀人整定點
我都驚
7P都爆玻璃?以為淨係7爆
唉 e記得7A
7 領域3500
咁搞法買返7a算
7a真係咁差?
點突然爆法? 氣壓?
[唔好畀電訊商門市水你話冇得轉 eSim]

條友望兩望部 Pixel 8 然後話 "阿生我哋啲 eSim 淨係支援 iphone 㗎咋喎" 然後想打發我走

我拍曬枱同佢講 "咁你咪當佢係 iphone 噤整囉". 結果佢照整,跟住搞掂。

利申:cmhk
點解啲cs咁抗拒幫人整esim
利申儲值卡 全部自己上網搞
諗起之前喺中移動門市搵佢哋幫手轉7P Esim俾佢哋啤同𥄫…
你開用貴 plan 咪幫你攪囉,我用 clubsim 都比細鋪d職員老點要去大鋪 e.g. 老銅分店先有得攪 esim,佢地無。最後去左佢地 head office 14/F 無乜知既旗艦店攪,無人唔駛等,招呼仲好好。佢地個 app 係廢既,唔駛再試,換機 esim 轉 esim 最後都要落鋪攪。
啱啱買咩?啲人要爆上年已經爆左 但應該批次問題黎
真,好多人都唔知老電head office 間csl 都係開放畀公眾
clubsim轉esim唔駛喎,我7p轉8p都係app撳就轉到去新機

反而自由鳥就直頭點都唔得
想加入大家庭
唔怕用落會煩 唔打機 哩個時候入手會建議邊部?
如果純粹想玩吓Pixel就7a/7
如果想玩Pixel之餘都想用吓Google AI就8
如果想最頂級Exp直上8P就得
唔太明點解連Screen Portector detection都要8系限定
https://9to5google.com/2024/01/06/google-pixel-8-screen-protector-mode-automatic/
請問各位ching有無試過pixel 7 sim卡tray斷咗 情況係篤完 淨係拎到長條 sim卡+tray塞喺裡面拎唔到
8仔 功能價錢尺寸都冇得輸
MKBHD都係推8仔而唔係8pro
因為想你年年換機, 一出新機, 上一代即變孤兒仔, pixel年年換機仲貴過用apple
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞