[親生仔] Google Pixel 討論區 (109)

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
我見友和都要3200
我都想知,你要買A就買6A,一係等8A
我已經唔當之前部7A係副機,一日要叉兩三次,好少用都頂唔順
其實係有方法用到,唔洗root

P8 pro 去到日本用唔到呢張電話卡,但放入iphone用就冇問題
去呢個post 睇下joytel 卡pixel機係咪有呢個問題
https://lih.kg/3572758
點解google drive 啲相 住得揀sync去google photo ?

要自己拉過去, 之後edit 唔會兩邊sync , 計double storage
點解google drive 啲相 *無得揀sync去google photo ?

要自己拉過去, 之後edit 唔會兩邊sync , 計double storage
四年前改嘅
https://support.google.com/photos/answer/9316089

Thx
Chipset 7同7A都係Tensor G2,但係7&7P用嘅封裝技術同7A唔同,7A嘅比較舊,相對而言,雖然7同7A性能差唔多,但係7會慳電多啲(據其他報導講)

另外個Mon嘅寬度都差好遠,7A四邊都好闊,7只係下巴闊啲
有新update
pixel 6 pro android 13 最近打緊機一彈notification出嚟就會搞㩒唔到notification以外嘅嘢 以前唔覺咁樣
我8p唔知點解一直都用唔到
今日有更新
7A粒G2係雞D 唔同的
吓 唔係一樣咩
有無巴打用梗bellroy嗰個皮殼,有無咩特別問題?
掣好撚實唔好撳
我6同8都係咁 就算睇youtube都會 要劃走個noti先
阻住打機嗰d緊要moment就好燥 冇得改?
G2已經唔算勁
啱先先發現7a嘅Adaptive Vibration已經下放到7P度
開Game Mode嘅請勿打擾阻止唔倒通知彈出咩?
設定→音效和震動→請勿騷擾→時間表→遊戲資訊主頁→遊戲的「請勿騷擾」模式
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞