[親生仔] Google Pixel 討論區 (109)

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
p8今日恆生app開唔到
有無人都咁?
啱啱試咗無事,但開頭係load得慢咗,仲卡卡哋咁
要英文先有喎

其實唔洗俾咁大期望佢
我係一開就彈app
有update,早兩日好似有

跟手重開機,重裝app,reset電話

都係呢幾味
用咗差唔多一個月每晚消耗大約5-6%左右
用咗幾耐?
啱先發現Google One可以拎35蚊Play Credits,有訂閱嘅可以去福利嗰頁check吓有冇

Google真係勁陰濕,唔係我頭先撳入去睇都唔知有免費Credit拎
真係有多謝巴打
左邊拉出嚟benefits嗰度?
我得兩個 share photos/ get more features
我都係。
係咪要subscribe 2tb plan先有

利申 只係subscribe 咗200gb plan
個google積分夠係la
每個星期俾幾分俾你
講起每週Play Credits我先發現我今次上次冇拎到
我個100GB Plan
係咪之前已經攞過
應該係了
Google個物流做乜鳩

訂咗部8pro
本身UPS話2號到
但個tracking就一路都冇影

咁我就打去Google store客服跟進啦
佢話應該UPS整唔見咗 幫我安排ship多部replacement

過咗一陣收到UPS email話部機彈咗鐘
return to sender

咁我就再打去Google CS問
佢就提議我搞refund

搞完refund第二日UPS話部replacement發咗貨
然後今日部機到咗 然後信用咭又顯示退款成功

咁搞法仲搵唔搵客服好
電話真係高危貨物
成日俾人偷
其實佢哋一對返條數就會知係我退完款仲收到機
諗緊係咪應該等佢哋自己audit完嚟收數
但又驚畀佢哋ban service
你都仲好,起碼收到 replacement,我直頭兩部都寄失,灰色果部雖然話 delay 到 dec 22,但投訴假發貨後都經已 refund 左。而家同 fd 仲研究緊,究竟班賊係預先知件貨係手機先落手,定隨機拆箱?我就唔會再幫襯美馬,你可以等班超西既阿差 CS 主動聯絡你先做野囉,又唔係你既錯。

我唔係amazon
直接幫襯google store嘅
班cs都算係咁
之前UPS派左去唔知邊 都係搵CS寄過replacement。 擺明扮送左影張相但佢自己偷埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞