[親生仔] Google Pixel 討論區 (109)

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
有冇p8p 部機搖下聽到零件聲?
頭1個月用係冇聽到, 係呢幾日聽電話先發覺有, 係前後先有, 左右就冇p7p 都未試過
p6p講到而家
掙扎咗成個月買三叔s23u 定 p8p好
最後都係.....

#TeamPixel 真係好鍾意隻海灣藍
前後搖下睇下有冇聲
有少少
頭先睇完上面啲post 再搖搖部 p6 都聽到
買咗咁耐依家先知
追po啦清
OIS嚟使乜驚
既然咁多人叫我Rinke所以我就揀Ringke

不過任性 連Spigen都買埋

Review就用一排先再打

BATTLE

Spigen vs Rinke
左Ringke 右Spigen

-鏡頭窿Spigen開得大過Ringke少少
Ringke比人話個窿唔啱位 Spigen就應該冇咁嘅問題 啱強迫症患者

-Ringke側面有膠嘅睥線 不過極細條 未去到刮手

-Spigen感覺上實淨保護性多1分
兩個殼實際上下左右size幾乎一樣 肉眼唔覺有分別

-覺得Spigen厚啲 但應該純粹因為Spigen邊框整得圓滑啲

-Spigen喺底嘅開窿都係圓滑過Ringke

-Spigen嘅硬膠背板係摸得出厚過Ringke

-Ringke mon邊框位係低少少 如果得半部機放檯角應該會磨到個mon
Spigen四邊screen lip(screen raisevity)一樣所以冇咁嘅問題
Flossy Carter Slam boy certified

側邊啲制 睇圖
好唔好撳就用一排再講

暫時$$ Spigen勝出 有對比有傷害

Ringke vs Spigen
Clear case review

-Ringke 個volume+制有一粒凸點
如果新轉pixel怕唔習慣按鍵擺位Ringke會比較好 對我就冇分別

-Spigen裝上去個下已經明顯feel到緊過Ringke少少
鬆緊唔影響實際使用 但長期用應該緊啲個隻好啲
手感上覺得Spigen保護好啲

-Spigen相機開口準過Ringke少少 有OCD嘅一定要揀Spigen

-Spigen左右邊框突多過Ringke少少

-Charging port嘅開口兩款殼唔同開法 但都唔會刮手
加落post頭啦
買左塊鏡頭位既貼
佢溫度位無開洞
搞到度唔到溫度
仆街我都訂咗未到冇諗過呢嗰問題
其實近兩代個鏡頭易唔易花?
要買機嘅師兄收貨嘅收貨

收唔到貨嘅已經cut晒單

推po速度漫咗勁多
8p 256GB Porcelain (搭pw2)繼續唔出貨
問咗好多次CS 想cut,都係答我「送緊㗎喇,冇得cancel」跟住cut我線

有冇人係cut 到order,請教一教小弟
英馬既朋友cut晒單未
11月已跳船
我早兩日cut 到呀
首先問佢有冇得跟christmas sale 俾個9折我,佢話唔知,跟住我問有冇得cut佢叫我自己係app到揀,我話我自己cancel唔到跟住佢就cancel左我張單。 仲有番120£ credit
希望幫到你
(用緊pixel 5等pixel 9算🫠)
睇你點用
就咁放枱無咩事

但如果你周圍放就死硬
少少砂high到都花
有用case升起少少機背應該好d?
CAM位加貼都得
花左就換
等唔切美馬 幫襯咗X域 係就貴啲 但終於用到 感覺良好
有冇case / 貼推介 好似唔多見有講
搵代購買好快就寄到黎
不過我係用台灣機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞