IB用家討論區 (9)

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
想問下各位大佬如果唔小心係官網開左account, 但想用朋友referral開番個新,應該點部署?
上限幾多?
有無得set返唔咁樣轉?
點解唔base currency USD算
你係邊個位睇到免手續費的
冇嘢了我揾到了
好快,24小時後已經到賬
IB提45000鎂,我HK渣打美金户口實收44985.8
即係用美國渣打做中𨍭行,收14.2鎂手續費
抵玩

遲下會唔會轉返入ib
呢筆唔再入IB了,做完馬拉松,𠥔去離岸做定期
IBHK唔係完全離岸,驚驚哋
有冇人知, 除左IB, 仲有邊間broker買賣美股有得用market on close order?
想問開保證金有咩要求?岩岩開戶開保證金佢唔批
啲美金蝕哂匯價
呢幾個月收啲息都無哂咁
7.85 跌到 7.79 咋喎
或者你係大戶啦
有冇一login個traderworkstation, 佢就會只動閂
重新關機 / 重裝唔同version都唔得
如果 IBHK 可以將整個持有股票
分開類別 咁就好啦
好似 HSBC 有非週期性產品,金融,地產等

仲有可唔可以有特別一項係可專門 for 股息
張月結單真係好柒
想問下 巴打
ib 有無得好似牛牛咁落買單時 知道買幾多股係全倉/半倉咁?
同埋落overnight 單時 佢話會開咩演算法 請問個演算法係咩 ? 我揀左not this time 會唔會影響到搞到價都賣唔到?
我揀not this time 佢就寫要去setting搞
但去setting又無
有冇人買美債買左一半,另一半成交唔到,等左好耐都係咁,係咪正常?
之後雖然成交到,但收左我2次費用7.5,當日盈虧15,都唔平
啱啱下載咗app依家紅升綠跌,想問點樣轉顏色?
localization
rise: green
有無人用ib買crypto 一定係要用保證金?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞