IB用家討論區 (9)

1001 回覆
11 Like 2 Dislike

應該係舊客得200u
被推薦有最多1000u
不過我之前推薦過人對方有
我毛都冇條
好耐無用IB
點解我用market order type等左4個字都1股未settle
Time-in-Force係day
未開市...?

剔少左個場外交易時間
真係太耐無用
有冇ching 會用過CSV upload 自己其他倉去ib 個PortfolioAnalyst, 試過用official demo 去upload 都係fail
場外交易時間唔可以用Market order
直接喺portfolio 見到7800未賣得嘅ibrk股票
想問IB買美債開完買債許可就可以用app(ibkr/impact)買?
Ib就算開左虛擬貨幣交易permit
係咪都買唔到Bitcoin 同Bitcoin etf ?
唔好意思 想問下有冇人有研究開corp bond? 小弟第一次用ib買, 唔係好清楚個yield係點計

好似00751YAH9呢一隻 coupon rate 5.9 bid/ask price 99.幾 個yield會show係個graph到 條數都正常

但呢一隻46647PBY1 coupon rate 0.563 但個ask price 99.938點解都會有6.144%咁高?同埋個graph變左係price chart而唔係yield 個chart.
細佬之前冇咩接觸過呢方面 都係上網睇下自己研究 希望如果有人知道可以簡單explain一下 thanks!!!
請教巴絲,IB 點先至trade 到印度股?正常key 入印度公司名,pop up 到隻股,再按enable trade permission 出error message

去account set up 版面,又見唔到有 indian market 有得揀呢?
Disclosures
3. Stocks on the NSE are only available to Indian residents.
唔該哂
咁唯有加注ETF,不過覺得好on 居(有幾隻個別股係幾好景,但只佔ETF未夠一半)可惜
發生咩事 之前cash ac入金都即用到 而家就要settled cash
幾時有咁嘅事
We have reviewed your information change request. However, we are unable to process the request as your income information may be incomplete at your profile because we notice that you have declared to be Engineer while receiving the stated annual net income (USD250,001 - 500,000) at your information change request.

點報個income先trade到bond, option…
Exchange完USD都唔係即用到搞乜
知唔知如果香港HSBC入GBP,會唔會收fee?
P.S. 我淨係知出GBP唔收
點樣報先買到tqqq
唔係一定要年薪百萬or pro invester 先比買掛
或者問,知唔知香港點樣入GBP唔收費?假設開唔到HSBC UK情況下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞