IB用家討論區 (9)

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
試過,我就upload 另一個account statement
,佢message 答左佢就ok
淆緊 statement要月尾先有
求其up咗上月statement同screen cap咗網頁online transfer筆數
希望佢忍到一個月
想問點樣cancel額外賬戶,我當初開account嘅時候以為係一定要開埋,依家唔知點整
今日轉左港紙 入IB
跟手轉美金想買美債
佢話我唔夠CASH買
insufficent settled cash
點搞
瞓返兩日先
FX T+2
US Treasury T+1
thanks
但渣左D囉仲要等
賣左股票T+2都可以即買啦
睇番之前statement activity 應該有交代咩黎
-左 應該計左借錢 要睇下咩黎
用TWS, 就咁LMT or MKT, time in force 果度揀OPG
log in網頁版 右上角有得cancel
想問下點解會無啦啦將我d USD 轉返做HKD? 得幾蚊USD
想問下大/細期指IB實收手續費係幾多???
你base currency 應該係hkd?

ib 會定時定候將幾蚊內既non base currency 免手續費轉番做base currency
我想響ibhk直接𣿬USD返香港渣打做馬拉松
但係入完渣打戶口資料後,一定要提供correspondent bank嘅swift code 。
打去渣打hotline問,佢哋話不提供中轉行。
有冇巴打試過ibhk出USD去HK渣打?
IB佣金平d定富途牛牛?
但佢地網站有寫
USD STANDARD CHARTERED BANK NEW YORK SCBLUS33
Ibhk 早排出email 講update t&c
有無人睇咗
巴打有料
打咗去ib問,佢都係俾呢個渣打美國swift code我
依家撳咗提美金,睇吓過幾日有冇錢到
唔知道中轉行收費會唔會好金
想知到時有無手續費
ib每個月免一次出金手續費
渣打美國(中轉行,一定要$,可能好金)
渣打香港(唔知收唔收)
留名等update
好,收到錢再報告
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞