IB用家討論區 (9)

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
Ching 買邊隻ETF?美金計價?
最大AUM嗰隻(去etf.com 搵吓就知)
頭先打錯,應該
有十幾隻個別股係幾好景,但只佔ETF未夠一半
幾年冇入錢落ib
最近睇youtube片見入錢有得用eDDA
但係我喺ib冇呢個option
想請教下大家

IB 有無得 set 做 好似下面咁?

Eg. TSLA 現價 $190
如果佢一升到 $200, 就自動幫我落一個市價盤入貨?

試過MIT , 佢應該係 好似 TSLA 跌到落 $185, 佢就自動幫我落盤 , 但係升係咪 唔係用呢個 ??

buy stop limit order

即係 google 下先

但係同 LIT 有唔同?
其實冇
citibank 電匯外幣揀自己比手續費,免費
想問下你地會唔會一個戶口trade美股,如果想trade另一個market就開多一個sub account?
有冇人用緊IBUK?有冇得TRADE盤前盤後?去左trading permission唔見有
落order時會有得揀
係wor THX
話說我訂左睇real time price個bundle
real time price 除左NVDA not consolidated
其他AAPL MSFT etc.都係consolidated
有冇人知點解
我都喺IB唱咗Yen想轉返去恒生,但發覺唔得嘅,係咪一定要由恒生轉過Yen去IB戶口,之後先可以由IB轉返Yen出嚟?
唔係,如果好似你咁由恒生去ib 又去恒生咁開ib 的目的係為乜?

我估計你入錯資料
有冇人申請過管埋老豆老母account
如果你只係換小小去旅行直接去實體店啦
大量幾球幾千萬港紙換日元投資不如係IB做埋啦
之前有ching話要入過美金,先可以出
咁我諗Yen可能都一樣掛...

佢都無得比我選日元:
一係上去簽名一係寄張80000港同account 名票去verify….好似係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞