IB用家討論區 (9)

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
有冇人知 冇refer直接係app開戶有冇嗰1%回贈
買左TLT,想問個withholding tax係咪每一年既1月頭會自動退返比我?

同埋唔知點解多左個payment in Lieu of Dividends既盈利,即係我借左貨(TLT)比人?
IBKR 月報表顯示有借出股票
想知點樣睇月結單先知收左幾多利息,同時又買緊BOND
Ching 有冇出到IBCA果張 prepaid master card?係咪PR咗先可以出?
自選statement 先睇到
自己set 返個
如果我non-working submit 一個withdrawal
舉例2023 Dec 31 Sunday
實際開始轉帳肯定係next working day 2023 Jan 1/2

個問題係IB 咁樣計我十二月攞錢定一月
Jan 15再提款會唔會當我今個月第二次提款charge 我USD 10
網頁版report 你鍾意點gen 都得
複雜到唔識set
IB 我用固定
不過 trade 25 真係好好用
個個注碼唔同自己試下咪知乜嘢啱自己
申利:楷級式
收返當我冇講過
原來話買港股
頭先入3個鐘到左
新account 岩岩Ibfund左,得網頁版可以入 電話同TWS變左登入密碼錯誤,正常?
第一次用ib, 兌換USD 係咪正常都唔可以用哂戶口入面d HKD 餘額?
姐係我戶口入面有HK$100,但我禁制換既時候,ib 淨係俾我換HK$90 等值既美金。

有無人知點解無左Auto Restart Function?
有冇人用過新嗰個 IBKR Desktop, 感覺如何?
想問下依家觀塘office 依家仲有冇
謝回覆
我終於新開到戶口,但點揀收費模式?謝
你哋入唔入到IB......係咪死咗
手機入到
lm
想請問如果由IB轉英鎊出香港滙豐銀行,會唔會有中轉費用?有冇其他方法免左中轉銀行費用?謝謝。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞