OnePlus 集中討論區 LIHKG (8)

1001 回覆
17 Like 22 Dislike

但係5T都未賣就有8.0, 咁到時到機應該都已經官方升埋8.0啦wor

5 都未有8.0呀, 黎緊先開始public beta

點樣上public beta

就嚟有
點樣用畫中畫?
新手想問下除咗上官網買,仲有邊度可以放心買?唔該
點樣用畫中畫?

有啲app 喺有啲情況下,禁home 制就會自動PIP
例如用chrome 用full screen 播片期間禁home 制

YouTube好似要課金先有得PIP
點樣用畫中畫?

有啲app 喺有啲情況下,禁home 制就會自動PIP
例如用chrome 用full screen 播片期間禁home 制

YouTube好似要課金先有得PIP

Web YouTube 唔洗俾錢
不過YouTube App 就
parallel app姐係指原生有得雙開app
我用op3。巴打們用唔用到mytv super app?我由7.1.1到8.0都開唔到,但之前用6.0又睇到。求解答
老老實實,升左8.0都唔覺有咩唔同左。。。但係代表部OP3以後冇得升級啦

http://www.techradar.com/news/oneplus-3-and-oneplus-3t-will-not-receive-any-update-after-android-o

部機只係一年就冇得升,有D唔底
其實個“backdoor”唔係好基本既development tools黎咩

雖然唔明點解會裝比一般user

我都做過唔少電子產品開發, lee d tool 正常一定會係出街前清除... 仲留係度可能係因為太多問題想容易d debug, 出左街之後都可以用back.door攞哂所有log同kernal message .... 但我都唔會信大陸公司會唔偷個人資料, 因為政府一定會直接搵間公司要求監控. 蚊型公司就未必搞你, 但oppo都有一定名氣, 邊會放過你

根據《互聯網管理》規定,所有與中國公民或國家安全有關的數據必須存儲在中國境內的服務器, 直接令所有外國科技公司, 將所有R&D 同埋有商業機密既部門, 全部移離中國... 我自己做緊間公司都係幾年前摺左杭州office...

其實個“backdoor”唔係好基本既development tools黎咩

雖然唔明點解會裝比一般user

我都做過唔少電子產品開發, lee d tool 正常一定會係出街前清除... 仲留係度可能係因為太多問題想容易d debug, 出左街之後都可以用back.door攞哂所有log同kernal message .... 但我都唔會信大陸公司會唔偷個人資料, 因為政府一定會直接搵間公司要求監控. 蚊型公司就未必搞你, 但oppo都有一定名氣, 邊會放過你

根據《互聯網管理》規定,所有與中國公民或國家安全有關的數據必須存儲在中國境內的服務器, 直接令所有外國科技公司, 將所有R&D 同埋有商業機密既部門, 全部移離中國... 我自己做緊間公司都係幾年前摺左杭州office...

OnePlus 本身想做既係一部developer friendly 既機。OnePlus電話與其話係finished product,不如話係on going product,接受用家feed back,向用家提供新功能,而呢啲log 對on going development 作用好大。我認為呢個先係OnePlus 冇鎖死記錄同debug功能既原因

你話無中共影響就無可能嘅。但依家官方都出左聲會下次update fix 左佢。可以做到咁快同用戶回應,算係好好了。有幾多間公司做到咁。
真係信唔過佢嘅rom, 刷左佢就得啦。本身op賣點就係易刷機,好似巴打所言係developer friendly 。

老老實實,升左8.0都唔覺有咩唔同左。。。但係代表部OP3以後冇得升級啦

http://www.techradar.com/news/oneplus-3-and-oneplus-3t-will-not-receive-any-update-after-android-o

下一版android 都未出
咁快講有冇得upgrade 有咩意思?

而事實係,3同3T 幾乎一樣,冇理由不同時間discontinue
而今次upgrade,3/3T仲快過OP5

而事實係,3同3T 幾乎一樣,冇理由不同時間discontinue

Apple 呢方面算係咁
對住舊用家都可以更新三四代
又冇android 咁多 bloatware

所以個project treble好重要

之前諸如此類巴打講過,升上oreo嘅機係無project treble, 要原生裝嘅至有。所以大家唔好太開心住

剛剛 google 完
簡單講句咪係一個 hardware abstraction layer
分開 hardware driver 同 OS UX
之類
估唔到原本 android 個 architecture 係咁
蘋果少啲 hardware 要理都係一個優點
唔使支援咁多硬件應該比較容易做得穩定啲同做好啲 optimization
我見Android O有得睇Bluetooth device電量先升,乜都冇嘅
我見Android O有得睇Bluetooth device電量先升,乜都冇嘅

有呀好似,藍芽嗰度多咗碌電

有呀好似,藍芽嗰度多咗碌電

V30 同 OP5T 揀邊個好
但V30要等到佢跌到4000先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞