OnePlus 集中討論區 LIHKG (8)

1001 回覆
17 Like 22 Dislike
想問下one plus如果要用2年的話
6gb ram夠唔夠
小弟想買部An機係可以頂到兩年
唔想用左1年左右又就開始慢, lag,成日死app
睇網上好多評價話one plus5用落好順滑
運行速度快
但係唔係因為係8gb ram所以先做到?

用二年就買8gb ram
預新個d app都食得多
一係呢張同官方99%似既

有冇d 係成張透明冇黑邊
我淘咗果隻全透明係要茶油填白邊
佢仲要四邊都係白邊
一係呢張同官方99%似既

有冇d 係成張透明冇黑邊
我淘咗果隻全透明係要茶油填白邊
佢仲要四邊都係白邊

想冇白邊應該得呢隻同閃魔軟貼,其實呢隻都唔sure係咪同原裝一樣,只係見樣似,仲未有人買返黎出包膠
拍得住1+5又差唔多價位既係咪得N8?

豬碌收得皮

豬碌收得皮

係 但係n8 冇得刷機
唔知19 號係咪真係發佈 oneplus 5t呢
唔知19 號係咪真係發佈 oneplus 5t呢

邊到講?
希望下年學6會抄iPhone 8
睇完部ip,可以回心轉意op5
黑色仲未補貨,雖然戴咗套同灰色應該冇分別
用緊spigen套,其實用咩貼好
用原裝貼,入晒塵同埋氣泡

豬碌收得皮

係 但係n8 冇得刷機

我寧願同人講話我用oneplus 華為, 怎至小米同vivio都好過nokia
唔計價錢:iPhone X>>>>>i8plus>Oneplus
計價錢neplus=iPhone X >i8plus

豬碌收得皮

係 但係n8 冇得刷機

我寧願同人講話我用oneplus 華為, 怎至小米同vivio都好過nokia

下...點解
想問下spigen的套邊到有得買?
新手買op5有無野要注意
用緊spigen套,其實用咩貼好
用原裝貼,入晒塵同埋氣泡

我又係啊我宜家甩左張原裝鋼化膜啦,好驚部機撞落d角位爆moon
oneplus qc 點樣
出機使唔使睇運氣?
oneplus qc 點樣
出機使唔使睇運氣?

都唔錯, 大廠qc
最近3T個4.17版太撚廢想降返去android 6
但整極都話Installation fail
有冇巴打知點解決
極有興趣入手,想問下如果唔刷 rom 會唔會唔好用?
極有興趣入手,想問下如果唔刷 rom 會唔會唔好用?

本身就已經接近原生android, 夠乾淨簡潔
留名學野

我仲用緊oneplus one
留名學野

我仲用緊oneplus one

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞