OnePlus 集中討論區 LIHKG (8)

1001 回覆
17 Like 22 Dislike
其實個“backdoor”唔係好基本既development tools黎咩

雖然唔明點解會裝比一般user

我都做過唔少電子產品開發, lee d tool 正常一定會係出街前清除... 仲留係度可能係因為太多問題想容易d debug, 出左街之後都可以用back.door攞哂所有log同kernal message .... 但我都唔會信大陸公司會唔偷個人資料, 因為政府一定會直接搵間公司要求監控. 蚊型公司就未必搞你, 但oppo都有一定名氣, 邊會放過你

根據《互聯網管理》規定,所有與中國公民或國家安全有關的數據必須存儲在中國境內的服務器, 直接令所有外國科技公司, 將所有R&D 同埋有商業機密既部門, 全部移離中國... 我自己做緊間公司都係幾年前摺左杭州office...

OnePlus 本身想做既係一部developer friendly 既機。OnePlus電話與其話係finished product,不如話係on going product,接受用家feed back,向用家提供新功能,而呢啲log 對on going development 作用好大。我認為呢個先係OnePlus 冇鎖死記錄同debug功能既原因
https://youtu.be/NPo6aK0iKAo
Camera大家都唔使有大期望,都係一般op一慣嘅質素,夜拍仍然唔理想。注重影相嘅巴打留意
七個月前既sot

七個月後既sot

差咁多既
其實個“backdoor”唔係好基本既development tools黎咩

雖然唔明點解會裝比一般user

我都做過唔少電子產品開發, lee d tool 正常一定會係出街前清除... 仲留係度可能係因為太多問題想容易d debug, 出左街之後都可以用back.door攞哂所有log同kernal message .... 但我都唔會信大陸公司會唔偷個人資料, 因為政府一定會直接搵間公司要求監控. 蚊型公司就未必搞你, 但oppo都有一定名氣, 邊會放過你

根據《互聯網管理》規定,所有與中國公民或國家安全有關的數據必須存儲在中國境內的服務器, 直接令所有外國科技公司, 將所有R&D 同埋有商業機密既部門, 全部移離中國... 我自己做緊間公司都係幾年前摺左杭州office...

OnePlus 本身想做既係一部developer friendly 既機。OnePlus電話與其話係finished product,不如話係on going product,接受用家feed back,向用家提供新功能,而呢啲log 對on going development 作用好大。我認為呢個先係OnePlus 冇鎖死記錄同debug功能既原因

你話無中共影響就無可能嘅。但依家官方都出左聲會下次update fix 左佢。可以做到咁快同用戶回應,算係好好了。有幾多間公司做到咁。
真係信唔過佢嘅rom, 刷左佢就得啦。本身op賣點就係易刷機,好似巴打所言係developer friendly 。
七個月前既sot

七個月後既sot

差咁多既

Dash Charge呀嘛
七個月前既sot

七個月後既sot

差咁多既

用快叉會咁傷電
用慢叉會唔會有改善 e.g.用iphone個頭黎叉
七個月前既sot

七個月後既sot

差咁多既

用快叉會咁傷電
用慢叉會唔會有改善 e.g.用iphone個頭黎叉

肯定好好多,瞓覺嘅時候,最好用細A牛差住瞓
得一隻色

屌仲以為有白色

睇返上次OP5, 幾時有白色? 一個月後得唔得?

等Oppo r11s 散緊啲貨先

r11s 同5T 比影相會唔會r11s勁d?

R11S 好似係20mp + 16mp
5T 係 16mp + 16mp ?
得一隻色

屌仲以為有白色

睇返上次OP5, 幾時有白色? 一個月後得唔得?

等Oppo r11s 散緊啲貨先

r11s 同5T 比影相會唔會r11s勁d?

R11S 好似係20mp + 16mp
5T 係 16mp + 16mp ?

R11s 20mp + 16mp
5T 20mp + 16mp
係前鏡R11s 20mp
而5T係16mp.
有冇op3/3t jj升左8.0可以講下順唔順
多唔多問題

我見magisk root都用到 心思思想升
出左8.0

我琴日先升完OB
System
Update to Android O (8.0)
Added Parallel Apps
Added Picture in Picture
Added Auto-fill
Added Smart text selection
New Quick Settings design
Updated security patch to September
Launcher
Added notification dots
New app folder design
Now able to upload photos directly to Shot on OnePlus

終於出stable
System
Update to Android O (8.0)
Added Parallel Apps
Added Picture in Picture
Added Auto-fill
Added Smart text selection
New Quick Settings design
Updated security patch to September
Launcher
Added notification dots
New app folder design
Now able to upload photos directly to Shot on OnePlus

終於出stable

up 完好似唔大分別 都係好順

但係5T都未賣就有8.0, 咁到時到機應該都已經官方升埋8.0啦wor

但係5T都未賣就有8.0, 咁到時到機應該都已經官方升埋8.0啦wor

5 都未有8.0呀, 黎緊先開始public beta
Op3 update 中
Op3 update 中

等報告

5仔幾時有Oreo 食呀

點樣上public beta
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞