日本鐵道情報及旅遊交流區(07)

1001 回覆
13 Like 1 Dislike

咁樣做實際過起羽越新幹線

傳統新幹線我諗起埋長崎 北陸同北海道就完
之後再有新線計劃嘅都會玩磁浮

但除左東海仲邊有公司咁豪氣又有咁既需求起磁浮

東日本有潛質,但個人覺得唔會咁倒錢落去,最多將上越/北陸加速

而家唔係玩真空管果隻咩

hyperloop仲需要一段時間先可以實用化
同埋可唔可以用係高載量運輸都仲係未知
btw我諗短期內磁浮發展都係以base on中央新幹線再向東西延伸為主

好細過聽過話有個痴線佬話計過,呢條野咩距離係最好,再過就賺唔到錢咁
冇新幹線的縣市被邊緣化

所以縣市都有新幹線連接
利尻新幹線
鄂霍茨克新幹線

石狩市都未有鐵路到...
冇新幹線的縣市被邊緣化

有冇新幹線啲人都會出晒東京搵食
冇新幹線的縣市被邊緣化

所以縣市都有新幹線連接
利尻新幹線
鄂霍茨克新幹線

石狩市都未有鐵路到...

留萌新幹線
有無人試過起金券鋪買過火車飛?
上次買果陣比左2張車飛我,一張由出發車站去某中途站,另一張由中途站去目的地
其實係咪同時插2張飛出/入閘就得
上次買果陣比左2張車飛我,一張由出發車站去某中途站,另一張由中途站去目的地

係 部機自己識計

係 部機自己識計

原來係咁
上次唔識用結果起中途站出閘再入返閘

係 部機自己識計

原來係咁

講起金券鋪,就諗起啲失禮死人嘅野
以前參加左個交流團去日本,其中由東京坐去名古屋果程新幹線要自費
成團20個人喺坐車之前一日見到間金券鋪有賣平飛,就一野湧晒入去問

結果係存貨不足
UO十一月開熊本線
UO十一月開熊本線

熊本唔係熊本地震之前已經開左既咩?定係HX開過
UO十一月開熊本線

HX
UO十一月開熊本線

uo好似係首次開
計埋熊本uo就有3條九州航線
UO十一月開熊本線

uo好似係首次開

佢淨係星期四同日兩班, 我估佢做團客多
UO十一月開熊本線

uo好似係首次開

其實幾日先一班果D真係有咩意外就難搞,寧願福岡落去好過
UO十一月開熊本線

uo好似係首次開

其實幾日先一班果D真係有咩意外就難搞,寧願福岡落去好過

有無人中過klook伏(Kansai thru pass)
使用條款同官方唔同
話咩佢地賣既唔可以間隔一日以上用
而家SL人吉仲係咪好多人
10月去搭諗住落機先劃位好驚爆哂

你10月幾多號去? 我9月中去, 為左要坐到我自己買左指定席券先

你10月幾多號去? 我9月中去, 為左要坐到我自己買左指定席券先

可惜無得用JR九州個網上劃位
UO條熊本真係唔開黎做乜
UO條熊本真係唔開黎做乜

做旅行團客掛

係 部機自己識計

原來係咁

講起金券鋪,就諗起啲失禮死人嘅野
以前參加左個交流團去日本,其中由東京坐去名古屋果程新幹線要自費
成團20個人喺坐車之前一日見到間金券鋪有賣平飛,就一野湧晒入去問

結果係存貨不足

啲平飛有期限,舖頭一次唔會入咁多貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞