[裝備撚]波boot討論區 [5]

967 回覆
1 Like 1 Dislike
係喎以為alpha beta淨係鞋舌有分別
我講緊舊少少果d morelia系統
alpha唔係只係貼腳更新版咩?

另外其實fg係可以踢到香港d 7仿草
大把人都係著mercurial fg照踢
(我都踢左近10年) 風險自行評估
fd著ag踢真草俾人撞一撞都照出事acl
改名改到1999
我覺得石地boot最緊要平,買nike d特價boot踢爛都無咁肉赤同埋我覺得平底boot最大作用係保護性,性能方面我覺得唔同既平底boot都唔會有好大分別而且提供到比你既性能有限

我見有d人推崇nike個對粒粒膠底boot專for石地你可以試下
靚少少既石地我都試過例如Mizuno袋鼠皮但覺得唔啱着而且我成日斷鞋帶同我每個禮拜都踢鞋底磨得比較快搞到之後都係買平boot算

利申:依家着緊nike tiempo 9代石地特價299入手覺得好啱着
我都覺得mizuno d名改到好亂唔知點分

別外想問下nike mercurial superfly(高筒襪)定Vapor(低筒襪)比較好着
我都誤會左你意思樓上師兄心水清d名係幾易誤會
acl斷唔斷呢家野都好講個人習慣踢法
不過mers/x呢d箭形釘踢爛草實高風險d
利申已斷 漫長復康中
Mercurial成日出細tick 真係好on9 nike
個筒完全無用 淨係貴左
其實我覺得mizuno最好著係有鞋舌果版morelia neo
前面袋鼠皮 又薄又唔笨重

另外同一level係nike tiempo 9 elite
末代袋鼠皮+返璞歸真
見d網站有特價不過斷碼 12xx
香港邊度門市有joma波boot?
金巴會唔會膝頭痛
我平時撳膝頭下面個位會痛
似有d水浮浮下囉 踢得耐有時會痛
有無巴打著緊Adidas Crazyfast .1 無鞋帶個對

想問下感覺如何?著耐咗腳眼位會唔會鬆到甩甩下?
放緊對Nike Mercurial Superfly 8 Elite FG CR7 Chile Red

US 10 UK 9 EUR 44
全新有盒

有冇巴打想要
邊度有得299入
Megabox或者駱駝漆
Tiempo 10點睇
無着過答你唔到,但boot真係要落場踢過先知啱唔啱着
買鞋只係試到着落去個感覺,控球既反應射門個感覺要着去踢過先知係咪自己想要既鞋

例如我個陣買美津濃,試鞋覺得無咩問題,但踢個陣就感覺好奇怪,所以之後都係買平boot算,我指石地
如果你住uk
有d sportdirect直頭有地方俾你試鞋
同埋我最怕中底窄身既boot即係你試鞋都feel到企得唔穩個d boot

個d boot好易受傷,尤其起跳後落地一個唔小心就拗柴,我自己試過一次痛到我拍晒地,自此以後我都買d闊底鞋,例如tiempo同morelia等等,對我黎講石地boot最緊要係保護性

希望比到個參考你
PREDATOR EDGE.1 FIRM GROUND BOOTS
新手請教 見呢對個鞋面個凹凸紋好誇
有無巴打草場著過?
呢對垃圾黎硬過石頭,adidas都頂佢唔順一年就換走佢
上網睇完review 又真係 個面勁硬
PREDATOR ACCURACY .2 好似唔錯?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞