[裝備撚]波boot討論區 [5]

967 回覆
1 Like 1 Dislike
我之前上啲波砵舖試過
唔係好啱腳型
如果呢排大家想要平價而且又有質素嘅石地波砵
普遍都係市面上賣緊嗰對淺綠色嘅Tiempo
不過講時講我對袋鼠皮tiempo7踢到個底磨蝕晒
都未捨得抌
睇你點睇真皮款波boot
gato仲要係最軟身果隻山羊皮
如果你鐘意薄+硬果d 可以試下react gato
或者平平地Nike Zoom Mercurial Vapor IC
我覺得vapor會有刮腳嘅問題
日本mizuno beta4 斷哂碼
仲有咩AG/FG/HG 袋鼠皮好介紹
屌你 留返七折卷俾我
morelia 內籠d皮好硬
著到第4次都係會刮腳
拎嚟踢七人感覺係怪怪地
但joma啲緩震秒殺同價位嘅,同埋夠闊啱肥仔着
最主要問題係斬唔到波
緩震係真既
我都係闊腳但係呢對鞋闊得滯唔啱腳型
起碼要買細一至兩個碼佢闊到連的波都變得勁輕鬆
我直程着到42都唔得
攞熱水浸淋佢
之前啲波boot係要開鞋嘅時候呢
聽人講過真係會攞熱水浸淋面嗰浸皮
上Carousell買啦 $20張
其實我個時買佢就係想試d真皮波boot+佢聲稱緩震好勁
但著落一排又真係feel唔到幾軟熟,帶黎既球感一般,又唔夠貼腳,係個底真係算厚,緩震唔錯,但太厚又有輕微笨重感

一直試緊唔同波boot,想搵到對完美又輕又貼腳又好球感又舒服又足夠緩震保護性好難
一係夠緩震但過厚唔夠輕巧,一係球感好+輕巧,但太薄無乜緩震落地好傷腳
你只可以買返舊鞋囉
因為好多牌子已經冇用袋鼠皮
慘被負皮講下意見都唔得
你愛上佢d乜
大牌子嘅皮boot呢都已經試過晒
Joma 試過但係就太闊
Desporte就有啲貴因為靚嘅要成千蚊對

Btw最鍾意T90 曾經試過買二手翻著
但始終對鞋擺得太耐個底氧化咗
踢咗一次兩對鞋個底就甩咗
緩震 闊腳得嚟都做到貼腳
個球感幾好 之前冇試過一次就幾鍾意
嚟緊都會再買一對
同埋依家冇袋鼠皮我會揀牛皮多過合成皮
所以新嗰款tiempo就唔會考慮囉
你愛上佢d乜
緩震 闊腳得嚟都做到貼腳
個球感幾好 之前冇試過一次就幾鍾意
嚟緊都會再買一對
同埋依家冇袋鼠皮我會揀山羊皮多過合成皮
所以新嗰款tiempo就唔會考慮囉
唔緊要啦 波台係咁
成日會收負皮
我都係好多皮boot都試過,就係搵唔到個種所謂軟熟舒服越著越貼腳既感覺
可能我腳唔闊,佢對我黎講闊鬆左d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞