[裝備撚]波boot討論區 [5]

967 回覆
1 Like 1 Dislike
好著 4H腳救星
佢地呢隻襪係咪普通Nike 都有賣 $79定$99/3對既果款?
買過番黎 見佢地好薄 薄到好透
但見好多都係剪球會襪 入面著呢對

襪黎講有巴打有推薦?
暫時著緊迪卡穠 有三角型防滑果隻 但係3個月就甩左好多膠
岩岩去完日本買多左對Morelia 2 ~
依加好多ig shop 都有elite 版買, Made in viet nam
Morelia 2 Elite MD (唔知MD點解) / Neo Beta Elite / Alpha Elite ...
見外國好多都大大力推薦
但又有堆中文用家話MIV冇咁耐用 皮又話冇MIJ 咁軟
皮都有分grade?
佢地比賽唔會著呢d襪啦 大多數都會著防滑短襪

TRUsox 應該係外國最早出既grip sock 牌子 但唔平

H3 泰國牌子 但香港買性價比唔算高

Team We Go 好似係香港牌子 襪既質量係好過H3既個人覺得

Activital Japan 超立體機能防滑襪 日本買大概$100 港元一對 著落都ok

如果budget有限
淘寶都有d 10人仔一對既 但個d會比較快鬆 但防滑能力都有一定水平
好似係話越南elite 版既 皮要著多d時間先可以有mij版一開始既咁柔軟
但分別唔算大 所以叫做性價比高d咁
但如果係再低一級既越南pro版就真心唔建議 起碼都至少要買elite 版
好多人話唔耐用?師兄買左邊款elite
喺度俾返個predator 24 LL食評大家

係幾闊幾舒服既 斬波 射波啲拉西膠有一定幫助

但真係要留意自己個腳型

由於轉左冇鞋帶 佢個開口會細啲

所以如果隻腳太大塞入去嘅時候會好辛苦

但係塞咗入去又好舒服,啱位又好緊

鞋面方面比上一代更軟 可以講唔需要開鞋時間咁制

上一代鞋面好硬 記得第一場踢佢友誼賽半場就換咗鞋

鞋面太硬,哽住隻腳 但係着開咗就冇問題

呢一對鞋面完全冇開鞋問題

有咩想知?歡迎問
mij版好似話人手造+最好級料
但其實elite版都同nike adidas果d top tier同級咁
依家yen咁低水梗係買mij版啦
仲平過nike adi d 假皮
Mizuno 真係有毒
我由第一對既morelia 2 到依加叫齊基本款
Alpha, Neo, Neo beta, morelia
都仲想再買唔同色
本身見Elite 性價比咁高 想話買對黎粗著
實在太舒服
東京去邊度買mizuno好?
放晒啲boot上嚟俾大家開下眼界
可以呀, 其實琴晚打個食評果陣影左幾張相想post 既,
但手機唔知做咩upload 極都upload唔到
個圈圈load 緊都load 唔晒
留名學野
啲boot 甩底有冇得整 擺得耐冇著一著番踢就成塊甩
屎波架生多
其實只係貪新鮮 樣樣都想試下
無得搞痴完好快又甩
我反而係咩牌子既袋鼠皮都想買黎試下
而家仲未買到 morelia 2 想留番最後先買
試過咩 交流下
Nike Tiempo 9,10, Copa mudial, Neo, Morelia 2 都有係手
442 有咩評價?
Btw copa 呢啲有上鞋油?
我見有啲皮個面有浸塗層咁樣
Morelia 果啲 唔知使唔使上鞋油
`
Mizuno 有冇碎釘闊腳款
黎緊去日本 想買埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞