[裝備撚]波boot討論區 [5]

967 回覆
1 Like 1 Dislike
今年adi真係冇撚得輸
腳型問題
講真 得返情懷可以賣 人地nike出親都有啲料到
要唔要買細半個cm碼?
唔考慮筆直, Morelia 2 M8 定 Morelia Neo Beta?
Beta
Morelia 2 全袋鼠好似都好吸引
其實袋鼠有咩咁吸引咁受追捧
你著下咪知
唔考慮筆直應該係買哂2對 利申2對都有
好多都有好厚既棉, 同埋多數都係闊腳型
我打中堅 好少上腳 都係短傳/長傳
踢落冇咩分別咁
屋企有15對 12釘3平底 再買2對真係俾老婆屌撚死 偷偷地買多對算
btw, neo 前面個袋鼠位置其實係for 咩動作用?
我踢波好似多數腳內檔, 同腳背 好少用前面個位
依家袋鼠皮俾人標籤做中堅鞋
但好多大師級中場其實都prefer
之前kaka停緊sponsor約可以自己揀
佢著對blackout左嘅mizuno

另外最重要 係舒服
球技上對鞋基本上幫唔到d乜
斬波控傳咪用到
有時推2板都要

買一對貴版好過10對take down啦
袋鼠touch 個feel 清楚D?
我斬波多數用腳背 係咪錯
因為厚棉夠protect
我中堅多數tiempo 9/10, phantom, Copa 2+, predator accuracy
舒服
不過我有時都著 vapor/phantom 如果要知對面快馬/客串打閘
Nike Adi 基本上我都齊款 先想買下mizuno
真係top tier袋鼠皮boot係好薄
但控波果時又覺得好大緩衝
同埋著得耐會變你嘅形狀 感覺好貼服+軟

斬波用腳背咪會後旋?
依d波去勢比較慢 禁區勁多人果時可以吊入去搏亂
如果要快轉邊用前掌拉平飛會快好多
另外你夠準可以拉埋西控制到落點路線
果d都係掃把腳已經做到
tiempo 9咪就係最classic果隻feel
你有袋鼠皮版?
腳背(鞋帶)踢個波中下位 夠力長傳俾翼
反而少用/唔識前掌拉平飛 師兄可摸耳講多小小想學野
T9 其實都算厚同埋佢有果D pad 係腳背同腳指位.
冇咩點feel 到控波果時有幫助
mizuno感覺仲厚

其實鞋幫助真係不太大
揀對覺得舒服最勁要
依加boots 好多都整得番闊D啦,自問闊腳 平足 Vapor 我都OK
係著完個shape 好怪姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞