香港某餐廳:一個人先食得80蚊,做你生意真係慘過做雞,唔該下次唔好再來!

971 回覆
2278 Like 133 Dislike
開名
睇到咁撚感動,原來成班閪人,MM 幫人做PR,屌
明 佢del 晒instagram 所有留言做乜撚
柒撚到仆街,死都要拎返d沙
好采佢自己爆響口唔係又係西客論,顧客永遠是錯的
榮式我食嗰陣係12,13年前,嗰陣覺得幾正

而家係點就唔知了

IG刪除晒所有留言?

哇,呢條仔真係剋妻死人格屌你老母,
淨係做印尼姐姐食得啦,香港人知道呢單野九成唔會去食

呢頭認錯,個頭唔想面對,
男人老狗咁撚小器就切撚左個春袋佢啦佢老母湊大佢,咁既戇鳩仔都有太子女屌真係笑撚死人,人唔笑狗都吠

不撚如我打本開個自助廚房比你班陷家產自己煮自己SERVE埋你自己

但你要留低清潔費,座位費,

你DEAL唔DEAL

又係呢d jer住d 餐廳ge癲佬post
你唔識揀姐 屯市算多平嘢啦on9

我睇唔到條仔幾有熱誠做食物或飲食,
亦透過網上影片睇唔出佢有幾愛太子女

個印尼佬做左咁多佢,
佢應該做左都十年八年,
都未學到半師或滿師頂住個廚房?
但又想做附馬爺,唔撚係掛師兄
人唔笑狗都吠,
個印尼佬淨睇樣都知道係忠臣,
哦?忠臣就可以剝削佢?乜撚野世界黎

愈睇愈燥,重要唔撚比人留言,
有種既刪撚晒GOOGLE啲留言囉

好撚鹹 我鍾意食雞扒 都唔會食
屯市食晏已經好撚平
話貴嗰啲平時食開咩
抵呢d閪餐廳收皮
https://www.instagram.com/p/CxVTaBtS1G0/

連登的兄弟大家都同根生 相煎何太急🤣
頂你,明明係你周圍覆openrice同google review罵人啲負皮,俾人話返有crisis就講「相煎何太急」仲笑?邊撚個同你笑

大家都係起香港呢個煉獄掙扎求存。
希望搵啲方法,過得好啲。

自從影片(我要強調係非付費,如有假自切J。)岀左之後,真係多咗好多人,我哋係好驚惶失措。
勁假,扮謙虛!其實有睇MM條片都知,識煮嘅係唯一個一位印尼廚師。對佢咁好,又帶佢按摩又盛,估計都係怕佢煮唔到嘢。冇咗佢,you are nothing, you know that

但係我哋都好努力去做,我知道香港環境唔好。
noted,好努力咁勁西咁罵客

大家脾氣唔好,基本上每一日都會有一個客人對我哋講粗口x我地老母。(完全冇交流之下) 我哋明白呢個係香港政府嘅錯,香港政府嘅施政不行,令香港人水深火熱,大家心情唔好發洩出嚟。 我哋明白嘅。
好啦,扮好體諒客人生活辛苦。仲自己呃自己,人哋負皮你,想呃自己唔係因為你哋態度差或者啲嘢難食,係因為政府,搵另一個目標轉移大家視線,以為係黃都會buy你希望網民唔會話你,一齊轉移去罵政府
-

細佬脾氣口氣,唔係太好。
OK, 估有啲人唔buy轉移目標,認咗態度差先,再用以下例子解釋

(代入大家都係打工仔嘅角色,可能我哋好俾心機做完老闆俾的工作,問心無愧去交貨嘅時候,老闆竟然回你一句:「x你啲嘢全部都係甜嘅。 同我捱通宵重新做過!」
咁真係一時之間收唔到怒火,不識大體咁講左啲唔係幾好嘅回應。
再想呃人同理心,代入老闆同打工仔角色⋯
希望人哋體諒佢態度差

無論點都好啦,好似大家話齋,我哋係服務業,受人錢財替人消災。)
Mission failed…咪開始講啲悔氣說話囉。係啦係啦話我啦,恰我啦,我受哂呀,勁慘

所有嘢都係我哋錯,大家唔好嘈交。
認錯啦,你哋收聲啦,你哋咪L覆!收嗲please 我會del comments

呢位自修室嘅弟兄,如果你係當事人。
我誠意邀請你嚟開個Live ,小弟親自向你斟酒認錯
加諸責任在victim身上。Victim唔嚟,咪開唔到live道歉囉其實點解你唔自己開個live

另外無論點都好,希望大家唔好嘈交。
明知自己都係理虧㗎啦,算啦,唔好再講了
我哋大家都係香港人。
唔認同我或唔跟我咁做=唔係香港人haha

有怪莫怪
有怪莫怪🤣🤣🤣

#第一次上連登
#bali_townhk1975
#峇里堂

其實睇MM條片,佢兩條友今時今日,自己做老細,冇王管、冇人教佢哋點做人。係間餐廳成個山寨王咁,覺得自己咩L都啱。俾人批評就攞顏色去保護自己啲西嘢,扮好有深度好有諗法好心啦,改吓啲人品。
服務閪然後依家又尻縮,又賴政府扮同路人,個格閪就閪啦,難怪咁多人北上消費,欠左你架咩
屌你你個腦轉唔切定隻眼射喱?
佢咪有呢啲基本嘢畀你囉
做多過呢啲先叫開始叫服務呀傻閪
你去剪頭髮咪畀撚咗你講嗰啲基本野畀你囉
好撚難明咩
仲懶係舉一反三咁樣on99
你嚟餐飯食飯
無收你服務費咪畀我上面嗰啲基本野畀你
你嗰80蚊就包撚咗呢啲
你要笑容客氣幫你掛衫係80蚊入面唔包
屌你同弱智溝通真係難
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞