香港某餐廳:一個人先食得80蚊,做你生意真係慘過做雞,唔該下次唔好再來!

971 回覆
2278 Like 133 Dislike
姐係又 fake 鳩我哋!
之前又假道歉、又假老闆娘、又假報導
呢檔野有乜撚野係真?
P牌仔
睇黎無交保護費俾OpenRice
上個月去過,堂食排長龍,同個阿姐講外賣。個阿姐話可能做唔到,我心諗咩叫可能,一係做到一係做唔到,你話可能咁我係咪要企喺度等你有確實答案。我同老婆講不如下次先再食,咁多人點餐怕廚房太忙整得唔好。點知個阿姐突然話問過廚房可以做。最後拎到返屋企唔好食之餘仲俾少左D串燒。
咁怕人留言唔自己做好啲
基本服務咪拎啲嘢食畀你囉
你懞撚咗?呢度香港嚟
間餐廳咁撚閪快啲執柒咗佢
個老板係咪覺得平就唔洗顧客人感受
有冇教養其實唔關食幾多錢事 食1000又好 入來問價又好 應該唔係食得少就要比人屌 嫌人食得少不如加價
屌客=人情味
唔啱口味都要俾你屌…香港飲食業一邊話難做一邊又惡過鬼 其實想點
就算啲嘢整得好食 食完個體驗唔開心幾好食都冇用
係香港消費係咁架啦
你太睇小d 人,我做個到限時 60 分鐘添,星期六日 一樣由開門排到關門,我發覺好多人對時間都好奢侈,等一個鐘,食一個鐘,都仲要來

利申:澳洲丁
加一, set 最低消費 幾多先唔屌?

就算最低消 500 ,要屌既都係會屌
當set咗最低消費100蚊
到有客消費啱啱100蚊佢咪又係屌
自己都搵唔夠重點交
而家唔憂做就學人串串貢,第日冇人幫襯果時,就唔好怨人啦!
難食同食哂係冇衝突 我唔想浪費食物咪食哂囉 唔得?
未上mm之前食過幾次
尖沙咀黎講價錢合理又好食喎
香港經濟好啊
同意…只講食物, 無得輸,除非你同貴佢一倍嘅食肆比。不過唔知不同分店有無分別,知嘅請講聲。
我一般不會點Horlicks, 度度奶水咁, 但喺紅茶我一定點凍Horlicks 。
係咪之前mm同飲食男女吹奏嗰間
未出名前無咩人可以控制到品質,出左名就閪孚既餐廳見得太多。因為太多野做
一睇就知對波係墊出黎,2023年無病無痛仲戴口罩既女人都係豬到仆街
哇, 點敢食呀?如果我黎食,落單果陣計到我食唔過80蚊,會唔會幫我加料
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞