香港某餐廳:一個人先食得80蚊,做你生意真係慘過做雞,唔該下次唔好再來!

971 回覆
2278 Like 133 Dislike
好多記者抄post 出報,依家死狗咁道歉
我記得食沙嗲王lunch食個焗飯加個湯
連埋加1都係100食3位數字都唔難
今時今日服務業嘅態度已經差到仆街,呢班友仲唔擘大個屎眼睇清楚個市況

我真心支持香港人咪撚出去幫襯,慳返啲錢出外玩食咗佢又好,接受到返大陸嘅就返大陸玩食咗佢
條柒頭啞撚咗問佢做乜開post屌不停扯去第度
其實睇google map評論都係屌服務,食物無乜人屌
咁我見d小店鄉音大廚煮出來唔似會要買淘寶醬料.川菜d調料又唔係好複雜洗乜淘寶買預製品.小店價錢唔一定係超平.兜酸菜魚都係2~3百蚊 ,應該未至於要咁去壓低成本. 就算d檔仔賣酸辣粉你睇住佢調味都係果d野.
80蚊一餐已經好撚貴
儲錢去日本食好過, 香港食肆真係1蚊都唔想比佢地賺
幫間餐廳做故仔度橋一係溫情一係就情緒勒索一係就本土情懷socall唔知點樣賴到落本土,來來去去都係三篤屁睇得多都覺得假到仆街。 大陸嗰啲閪人帶貨仲叻過佢
海港城之前食過間雪下覓炙幾好service wo 個哥仔係咁幫手燒 我地食到就快阻咗佢收舖都冇催過
講緊連登呢個post呀戇鳩仔
一定要有加一先包有好服務?
咪拎外國比tips 嗰套嚟啦
老老實實,大家樂$50+,
個淸潔呀姐都over service,
收盤前又問清楚重要唔要,
又會問要唔要牙簽紙巾
話說mm出片前去過一次
感覺上都幾好,可能閒日冇乜人
估唔到咁撚閪
做過又唔使向你申報既
人地如果有生意都冇問題丫
有公司policy啦肯定 依d小店賣真性情 搵個客黎出氣叫人體諒佢仲大條道理話無收加一所以可以屌柒你
咁撚串,set最低消費啦賤種
呢間野又係智商稅黎

利申去過峇里島幾次

對比之下呢間峇里堂係好撚難食
雙程證唔係身份證
個老闆係google review 度問你個個人係咪你呢個連登ID 好誇張個老闆,我都未見過咁串既人
真係唔係間間好,LCX樓下嗰對特別多人特別夾
搵到老闆了
老細好癲 如果唔係又平又勁好食 應該好快收皮 咁撚串又自我中心 就咪學人做服務性行業
前幾日個post70蚊杯嘢飲買十幾杯有酸味只係賠兩舊水
如果要溝女點樣可以唔留港消費
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞