香港某餐廳:一個人先食得80蚊,做你生意真係慘過做雞,唔該下次唔好再來!

971 回覆
2278 Like 133 Dislike
講撚到好似有人迫9你賣咁平,你自己訂價都咁委屈
80蚊食到自助餐啦
原來係印尼廚個間,我睇片仲覺得幾感動
估唔到現實係串柒柒屌客西鋪
唔幫襯了
個阿姐真係好撚柒臭串
比錢過去聽佢屌人咁
不過啲參巴係唔錯的
開心香港, 待客之道
其實有時唔明呢啲香港濕鳩餐廳憑咩咁撚惡
唔係話要有皇帝式服務,但食餐飯都要比啲侍應閪面,比個收銀當你乞兒,點解去食餐飯都要搞到比錢買難受咁
間野係尖沙咀,人均消費$80,入面有幾多會去咗鋪租度?
人地話你啲野個汁甜
關幾錢per head咩事?
收貴啲/叫多啲就會好食啲冇咁甜?
係啲人做到滑晒牙
冇撚晒初心同埋心
即係公司啲老屎忽皇帝心態
你見到佢做野有問題提醒佢,就算出於善意都好,佢都會會回你:"你教我做野呀?",意見(唔)接受,態度照舊,總之責任不在中方。
但佢見到有唔滿意,就算唔兜口兜面屌柒你都會冷嘲熱諷比說話你聽,再唔係就西面,唔理場合唔理身份
根本上呢種人唔適合做服務業,尤其係直接對客呢種
呢單野由上(老闆)到下(員工)完美演繹咗呢種公司風氣
有時唔係佢想閪你面
而係佢本身個樣生得閪
啲弱智唔知乜撚嘢叫客
正常對一個唔識嘅人都係應該要nice啦
何況收錢
仲有一堆人覺得俾幾廿蚊俾人閪係正常 (你睇下依度)
又係黃見
香港人好慘
消費仲要俾人屌

去日本玩使錢唔睇價錢,我俾得開心
香港不了
好心你地啦
深圳都贏你地9萬條街
人地冇低消仲要成晚任坐都算
d 侍應都唔敢得罪客
香港都少人消費
就係你呢d垃圾迫人北上
睇死你出年執笠
準備轉行啦
岩 所以唔好留港消費係岩
香港人好多都有精神病,躁狂
所以壽司朗都唔適合一大班人聚餐㗎
但根據食評,現場都有個好串好惡嘅中年婦女老板娘喎,
佢哋做到全方位都係咁串,內外一致呀
根本成班都係癲,個廚師不知幾想走
上次去沙田永年諗住坐低食個車仔麵
叫個三餸麵再加杯嘢飲,呀姐話最低消費每人$100
想食個車仔麵最低消費$100傻的嗎
起身走食第二間算…….
佢碗三餸車仔麵先$45起
無理由嚟永年單點個$130焗肉醬意粉焗豬扒飯卦
無收服務費唔算服務業
係咪荃灣嗰間X仔串燒帶起咗屌客呢個風潮呢
愈屌客愈多人吹奏
有性格 有堅持
真係陰公成班廢柴, 個b cup 波死擠難擠再加個濛到媽都唔認得嘅filter就當女神,真人成撚個私奶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞