香港某餐廳:一個人先食得80蚊,做你生意真係慘過做雞,唔該下次唔好再來!

971 回覆
2278 Like 133 Dislike
你望下佢其他google reply 都係開人地幾時到 邊個 同咩姓 痴線
其實唔伏,只係冇特別
唔係架 我試過跟食譜整酸菜魚 真係唔易整個死人湯熬極都唔白 酸菜又唔夠酸 落埋醋落去都唔係嗰隻味 之後去街市買包18蚊殘體字調理包 用過真係返唔到轉頭 一野轟落去重香過我左搞右搞
呢間其實幾好食
不過講緊幾年前有食
MM推薦,100%伏
剩係睇餐廳回應已經係錯哂啦
又係MM 吹奏 又唔知原來呢間店個老闆咁樣
其實咁既老闆真係唔值得幫襯
唔係食材成本嘅問題呀
時間人手問題呀

唔好唔識扮識啦 好核突
問佢放工去唔去池袋食拉麵
智商稅
做得咁唔開心執笠囉 反正我諗之後都冇乜人會去食
做唔到就唔好做,加價
開得門就俾返應有服務,
唔係俾人屌既時間拎個價錢嚟做擋箭牌
真係好恐怖,心理變態,d咁既垃圾態度即刻會blacklist 間餐廳
香港一蚊都唔使
星期六日深圳
放假日本
平日食風
MM推介得都係無一幸免全部都好撚閪
係香港洗錢真係賤過做雞

我都未見過d人覆客 係靠佢google 黎起佢係邊個 痴撚線
有冇人去留言
想睇吓佢會唔會逐個覆
我諗喺香港餐廳先做得出 尤其係賣黃食懶醒韭菜嗰啲
食餐飯同你計10分鐘,夠鐘就焗鳩你走
唔走就屌你老母群眾壓力,叫你望吓出邊排嗰條隊勒索你

食餐飯用餐具要配給,拎多一套餐具要承受俾黃店長擺上黃圈毒氣室圍威喂問候屌你老母臭閪,仲話你係賤種唔配食佢間黃店,賺你嗰百幾蚊一個人頭慘過做雞
連登的兄弟大家都同根生 相煎何太急🤣

大家都係起香港呢個煉獄掙扎求存。
希望搵啲方法,過得好啲。

自從影片(我要強調係非付費,如有假自切J。)岀左之後,真係多咗好多人,我哋係好驚惶失措。

但係我哋都好努力去做,我知道香港環境唔好。

大家脾氣唔好,基本上每一日都會有一個客人對我哋講粗口x我地老母。(完全冇交流之下) 我哋明白呢個係香港政府嘅錯,香港政府嘅施政不行,令香港人水深火熱,大家心情唔好發洩出嚟。 我哋明白嘅。

-

細佬脾氣口氣,唔係太好。

(代入大家都係打工仔嘅角色,可能我哋好俾心機做完老闆俾的工作,問心無愧去交貨嘅時候,老闆竟然回你一句:「屌你啲嘢全部都係甜嘅。 同我捱通宵重新做過!」
咁真係一時之間收唔到怒火,不識大體咁講左啲唔係幾好嘅回應。

無論點都好啦,好似大家話齋,我哋係服務業,受人錢財替人消災。)

所有嘢都係我哋錯,大家唔好嘈交。

呢位自修室嘅弟兄,如果你係當事人。
我誠意邀請你嚟開個Live ,小弟親自向你斟酒認錯

另外無論點都好,希望大家唔好嘈交。
我哋大家都係香港人。

有怪莫怪
有怪莫怪🤣🤣🤣

#第一次上連登
#bali_townhk1975
#峇里堂

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=721511169988262&id=100063881564948&mibextid=qC1gEa
講緊你餐廳野難食 態度又唔好又關政府事
pad黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞