【突發】英國伯明翰市政府宣佈破產

839 回覆
385 Like 16 Dislike
你勁公道
source?支那抹黑?
40% marginal rate 再加20%VAT 再加遺產稅 即係叫人唔好咁勤力做野 專心拎福利
哪來的自信
頂多咪比你做多年PM

之後Leader of the Opposition都未必有得你做
通常係SaaS services implementation 出事
原本1 year project 之後sunset 舊system
之後project over run
舊system sunset 唔到maintenance cost 會-年高過一年
另一邊sass services 又commit 左每年比再加CPI 咁升
Project team 又多3年人工
User 走左幾轉之後第一bath requirement 又fit 唔到新user expectation
咪出事囉😂
Expenditure:
Adult Social Care £471m
Benefits £479m

WTF
公道講
我地香港人大把錢
又勤力
但都敵不過支那班吸血狗

希望英國會醒,趕哂班支那人出國
冰島同愛爾蘭國家破咗產都可以滿血復活,經濟重好咗

小事啦
卡慧思自己唔柒人哋迫鬼到佢咩
恒大規模係伯唔知幾多倍
“卓”
大陸真係憑我本事借架...
依D 爆先恐怖
成個城或者郡收皮
係 勁關事
一定要拉埋黎講啦
大陸野唔計臭蟲論
時機問題
BBC 親美都係怕東升西降
原來係咁 多謝解説
減稅但條友唔減福利呢
2樣都cut唔借錢其實冇問題
玩緊攬炒
A 價貴->搵B
B design 唔work -> 搵翻A
A delay 通脤加價 -> 搵B
B work 翻,但通脤加價貴過原 A 價 -> ???

但枱底堆delay 雜費一日未落實都唔會浮面
到時又loop 翻上去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞