【突發】英國伯明翰市政府宣佈破產

839 回覆
385 Like 16 Dislike
英美都有好幾位胡碩俊
9.35果時唱左好多
港人又有平樓掃
伯明翰治安都出哂名
Go woke go broke
Local authorities in the UK cannot go bankrupt but the issuing of the notice is often described as "being effectively bankrupt", meaning they cannot make new spending commitments and must meet within 21 days to discuss next steps

Most councils in such a position pass an amended budget, reducing spending on services

Thurrock, Croydon, Slough and Northamptonshire have issued section 114 notices in recent years
呢度啲傻閪個個都係咁架啦
支那仆街就如獲至寶
外國仆街當睇唔撚到
筆錢分期俾 5m-14m/月
俾咗十年
係通脹搞到商業稅收少咗先搵嘢嚟blame
時事台手足潛哂
冇人貼大字報
頭十區已經是各自是香港一年數字。
上次去,勁多大陸人

仲有第一次見到周街有人打交 大陸人 vs鬼佬
冇錯 大陸市政府係唔會破產
你唔係咁天真以為鬼佬唔貪錢
公務員或食政府錢既都可能唔夠錢出

即是香港破產的話,第一時間當然是收番各位連登仔間公屋賣,或者要公屋連登仔交市值租金。
移英撚值得擁有
其實老破咪老破
Croydon 都破左三次
次次都救得返

佢地可能用黎屌中央政府唔批level up 掛

都係果句,難道屯天元有白衣人,個冇人去買樓咩

D 人咪照狗衝
咩啊

佢係減富人稅率啊想刺激消費果啲喎
好似budget deficit就當係(?)
伯明翰唔算多香港人去
事實係恒大可以引發冚球鏟

伯明翰對英國嘅底氣黎講
只係一粒沙

大批bno港人排住隊移入去
通脹爆標仲刺激消費?
5毛群魔亂舞
移英撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞