【突發】英國伯明翰市政府宣佈破產

839 回覆
385 Like 16 Dislike
Fuck off, we are full
希望香港快撚啲光復
日日對住班本土英撚同班brown people人都癲
打完一戰黃金去晒美國之後已經death spiral 一直收收地皮
二戰打完decolonization 直接nail to the coffin
應該就無乜人係去Birmingham City 嘅
今批BNO香港人都係Manchester 多好多
Solihull 都多香港人
但已經唔係Birmingham City
喺英國睇呢個post覺得好似平衡時空咁
淨係講政府破產都已經笑
英國邊有人用政府形容地方議會
仲有政治大於財困
明明而家啲新聞係瘋狂報緊教育部部長爆粗同學校問題。
City Council冇錢就講到政府冇錢咁。
上面仲竟然有人話多香港人去Birmingham
大佬呀,而家係類似觀塘市政局冇錢找數咁咋
仲要嗰度出名sh*thole...
自己google下啦,剩係London已經有32個council,之前都有啲破產過。

五毛都唔勤力嘅,不如講下英國政府垃圾到開學前一日先話有100間學校唔可以用好過
呢單大鑊咁多
倫敦好大,有錢人住嘅地方連中東舖都唔會有
原來仲有新Oracle project
依幾年都係做Oracle migration
明明英國依家最大件事係RACC
大家錯晒重點
倫敦有刀手唔係新聞啦
係囉
英國窮到學校冇錢維修開唔到學
咁juicy都唔講
因為佢個china town 夠大
仲要有個wet market 好似香港街市咁
幫樓豬推到連登仔正視
Westminster呢啲西地方等我住啦唔好難為清你
係咁啦
香港人真係關心錢多過其他野
一個地方議會進行類似破產保護嘅程序
竟然上到香港國際都會嘅新聞
仲要特別提示
真係好關心英國多過中國
真係太戀殖
英國真係高質有底氣嘅國家

到破產都好gentlemen law好graceful

gentlemen 式破產
支支港共學唔到
我都以為呢幾日會有好多五毛開RACC 新聞
又可以笑下英國無錢維修
又可以笑下個民主政府係垃圾
教育部長講粗口
首相話學校倒塌唔關我事

點知無五毛重視生命
去Singapore Little India 都可以影下
真係好多印巴人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞