【突發】英國伯明翰市政府宣佈破產

839 回覆
385 Like 16 Dislike
無視鬼国爆煲?
同工同酬索呢樣先痴線
居然係政府包底
太多big issues 乞衣,不事生產嘅難民,係度攞福利,佢地council tax 又唔洗交咁濟。
個政府又成日計錯數。
只要個政府有d 一次性大少少嘅支出(eg. IT transformation ) 即刻冇晒錢

講真延誤唔緊要,IT transformation & upgrade 可以分階段升級,又或者唔升到最新個version 。
個新聞話HR 同埋 council payment 要升級,咁咪分phase 升囉,council tax payment 收到錢就得㗎啦講真。
政府有權暫時唔upgrade 某d system 架嘛,Oracle 冇可能一句話唔support 就 強迫佢升架
加硬council tax
英姐冰室,琛哥文迪想唔想走
乜乜乜樓價好平呀
挑你返大陸住一樣好平㗎
Thomas Shelby 大把錢
真係做咗日落都
呢個真仲要同南亞仔一齊讀公立只係玩係為左下一代 真係多得佢地唔少 係鄉下鳩完一輪做個鄉下仔要入城由零開始
佢地一係學中國人走私漏稅,一係學中國人無生產力納唔起稅,無解!
如果可以破中國東北應該破左十世
政府唔出糧一蚊間屋人口走佬咩都齊
一個project做價由1900萬英磅升至1億英磅就要破產
英國d 市政府真係weak
英國或成為最後贏家
Where’s fuckin Tommy?
國家係破到產
不過係四五綫國家破姐
我大英帝國t0國家 就算破產都一定行!
呢個最弱雞嘅第二大城市
manchester 睇落都繁榮過佢
你喜歡啦
成班南亞狗喺街打劫警察都唔會理你
正常啦,Birmingham 少過一半係白人,咁咪多回教徒食福利,但少人交稅。講左幾十年要反對移民,但跨政黨一致同意增加移民,正常本地人都嬲。
講到好似冇破會有警察咁
你似係 移民黑
你咁既言論真係低劣到搞臭我地移民l
我返香港算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞