【突發】英國伯明翰市政府宣佈破產

839 回覆
385 Like 16 Dislike
岩, 整個Facebook 出黎都係一萬蚊左右

幾年前楊家誠呢單嘢就睇到呢張圖

而家伯明翰好似上返英冠
佢條數project咗個超級赤字出嚟
最尾無搞到金融風暴算執返身彩
所以政策唔可以改唔可以加減?
英國再唔放寬移民條件
好快有更多城市破產
想香港人帶錢過去,就要做返啲優惠港人嘅嘢
冰島都破過產啦 有幾多香港人生活質素高得過冰島人
然後班白鬼:No immigration.
想要錢,又唔願意等價交換
點呀, 你啲社運搞成點, 有冇攞條雪條棍去推翻個政府呀, 冇就繼續交租啦,講咁撚多嘢

我地有選票
我地有權決定國家政府
你當我地英國(香港)人廢
想個社會正常公平D
D不事生產既得利益者就發曬癲
你退返得到嘅就去做囉, 個世界係咁㗎啦, 唔抵得都冇用, 準時起身返工搵錢交租啦
估唔到咁多連登仔關心伯明翰破產
反而英國無咩人理
伯明漢破壞,倫敦會唔會救?
戀殖
人心未回歸
短時間係
因為佢declare 帳面上入不敷支唔代表佢無晒cash flow
但唔盡快搞返掂攤長咗連啲穀種都食晒就唔係批唔批funding 問題
係真係無錢出糧
恆大係美國破產
英國council咪local government
細至museum, lubrary呢啲civil service
大到local police, fire service, planning application, transportation都管
點計都大權過市政局好多
成個癌細胞咁
透資玩爛完一個地方
就搶走一大舊錢走人玩下一個
搞到個地方民不聊生
仲要因為人民努力得唔到合理回報
從而令人有反政府心態
你呢D人就係罪魁禍首
仲係度發癲鬧人串柒柒
你係咪畀業主落毒, 毒到痴撚咗
你睇你地班癌細胞做埋D野幾幼稚
你有道理就反駁我
咁先可以討論得正確同有價值
人地會唔會俾黃蟲入侵呀
(數據分析笑唔停)地方債大國中國人笑伯明𨌺破產有幾咁好笑
https://lih.kg/kijHrT
#1 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

係,樓豬,你啱,誇大唱臭英國等人留港交稅做得好,你繼續支那經濟死撚咗唔撚講,英國就巿議會CFO出張notice114預警下伯城人民卻生活如常三餐無礙你哋就講到世界末日

作為雙標井底蛙on9仔,樓豬你同你班和應傻閪當之無愧
夠鐘瞓醒食藥啦

嗰8億114萬人口使撚買起,英國伯城居民平志一人孭一千幾百,頂多咪唔開新服務縮下現有開支一陣就offset啦,講到世界末日咁,你呢個香港人係咪要變到咁井底蛙呀?
香港呢澳門呢台灣呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞